Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 17th, 2016 | by fileto

0

Ακραία καιρικά φαινόμενα και στη Βουλγαρία

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε από το απόγευμα του Σαββάτου διάφορες περιοχές της Θράκης, με την έντονη βροχόπτωση και τους θυελλώδεις ανέμους να αφήνουν πίσω τους καταστροφές.

Στις Σέρρες ένας νεκρός σε υπερχειλισμένο κανάλι ο οποίος εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του.

Στην Ξάνθη, ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου η βροχή έκανε αισθητή την παρουσία της ενώ το απόγευμα και το βράδυ τα καιρικά φαινόμενα επιδεινώθηκαν, με τους ουρανούς να ανοίγουν και τους δρόμους να γεμίζουν νερό.

Στον ορεινό Εχίνο η στάθμη του ποταμού ανέβηκε σημαντικά, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και μέσα στην πόλη της Ξάνθης. Στο Δασικό Χωριό, που είχε ντυθεί στα λευκά τις τελευταίες ημέρες, τα χιόνια επέστρεψαν δειλά δειλά το πρωί της Κυριακής.

Ίδιο το σκηνικό του καιρού και στην Κομοτηνή όπου πλημμύρισε το χωριό Παραδημή και τα συνεργεία έδιναν μάχη μέχρι το βράδυ της Κυριακής για να διώξουν τα νερά από τις ευλές των σπιτιών.

Στον Έβρο πλημμύρησαν τα Κόμμαρα δίπλα στο ποτάμι ενώ λόγω θυελλωδών ανέμων εκδόθηκε απαγορευτικό απόπλου για την Σαμοθράκη.

Το πρωί της Κυριακής έκανε την εμφάνισή του και το χιόνι σε ορισμένες περιοχές της ορεινής Ροδόπης, χωρίς ωστόσο να παρατηρηθούν έντονα προβλήματα ενώ η Εγνατία Οδός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή των οδηγών.

Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και την Βουλγαρία, με τους οδηγούς που επιχείρησαν το Σάββατο να ταξιδέψουν στην γειτονική χώρα μέσω του μεθοριακού σταθμού στην Κομοτηνή να πέφτουν πάνω σε ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑