Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 22nd, 2016 | by fileto

0

Σφραγίζουν τον Έβρο οι αγρότες με μπλόκα

Τα τελωνεία Κήπων και Καστανεών θα αποκλείσουν το μεσημέρι της Παρασκευής οι αγρότες του Εβρου, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές σε φορολογικό και ασφαλιστικό.

Περίπου 500 τρακτέρ, μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο των Καστανέων Ορεστιάδας και 150 στους Ψαθάδες Διδυμότειχου, σημεία όπου την Παρασκευή θα διακοπεί ανά διαστήματα η κυκλοφορία.

Από νωρίς το πρωί της ίδιας μέρας, τα αγροτικά μηχανήματα θα παραταχθούν και στην Εγνατία Οδό στο ύψος του κόμβου του Αρδανίου.

«Δυστυχώς ο αγροτικός κόσμος σε όλη τη χώρα είναι οργισμένος και έχει βγει στους δρόμους. Θα πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι με αυτό το ασφαλιστικό και φορολογικό πρόγραμμα, δεν μπορεί να υπάρξει αγροτική παραγωγή, δεν μπορεί να υπάρξει Έλληνας αγρότης», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής.

Οσον αφορά στη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, στην Κομοτηνή, ο κ. Αλεξανδρής σημείωσε ότι «η αντιπροσωπεία αγροτών του Έβρου είπαμε στον υπουργό πως είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο εφόσον η κυβέρνηση απορρίψει τις προτάσεις για το Ασφαλιστικό και Φορολογικό των αγροτών. Χάνονται περιουσίες, οι άνθρωποι φεύγουν από την καλλιέργεια της γης και ο κ. Αποστόλου δε λέει να το καταλάβει. Αυτό που είδαμε και ακούσαμε από τον υπουργό, ήταν προκλητικές δηλώσεις για μη ελάφρυνση των αγροτών και ότι η δική του κυβέρνηση περνάει πιο ελαφριά τα μέτρα».

Παράλληλα, μίλησε και για την κατάθεση αγωγής κατά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην οποία προχωρούν εντός των επόμενων ημερών οι κτηνοτρόφοι της περιοχής των Φερών, για το ύψος των αποζημιώσεων που αφορούν τα θανατωθέντα βοοειδή εξαιτίας της νόσου της οζώδους δερματίτιδας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑