Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 6th, 2016 | by fileto

0

Άρσεις ασυλίας με περσινά ξινά σταφύλια

«Πακέτο» δικογραφιών για άρση της ασυλίας εστάλη από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης των υπουργών. Οι δικογραφίες αφορούν τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Νίκο Ξυδάκη, τους πρώην υπουργούς Ευάγγελο Βενιζέλο, Χαράλαμπο Αθανασίου, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Παναγιώτη (Νότη) Μηταράκη και τον βουλευτή Ιωάννη Σαχινίδη.

Η δικογραφία για τον Ν. Ξυδάκη αφορά τη θητεία του ως αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού και σχηματίστηκε έπειτα από δημοσιεύματα και μηνυτήρια αναφορά πολίτη. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο τότε αναπληρωτής υπουργός διόρισε στο γραφείο του στενό συνεργάτη της Ρένας Δούρου που ήταν συμβασιούχος του Ελληνικού Φεστιβάλ. Η άρση της ασυλίας του Ευ. Βενιζέλου και του Χ. Αθανασίου ζητείται για να δικαστούν για εκβίαση, παράβαση καθήκοντος, απάτη κ.ά. έπειτα από μήνυση του Κώστα Πλεύρη. Ο τελευταίος εγκαλεί τους πρώην υπουργούς επειδή, όπως ισχυρίζεται δεν του κατέβαλε το λιβυκό κράτος την αμοιβή του -16 εκατ. ευρώ- από τη δικαστική διαμάχη που κέρδισε ως εκπρόσωπος του λιβυκού κράτος με αντίδικο τεχνικές εταιρείες.

Η δικογραφία για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη αφορά τη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών. Η Γενική Διεύθυνση ΥΔΑΣ του υπουργείου τον εγκαλεί γιατί έδωσε σε ΜΚΟ 50.000 ευρώ για αγιογράφηση του ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή έπειτα από επιστολή του Μητροπολίτη Δαμασκηνού.

Ο Γ. Σαχινίδης ελέγχεται έπειτα από μήνυση της Λιάνας Κανέλλη γιατί την εμφάνισε ως αυτουργό της δολοφονίας δύο συντρόφων του. Τέλος, η δικογραφία για τον Ν. Μηταράκη σχηματίστηκε για την προκαταβολική καταβολή επιχορήγησης για αιολικό σταθμό στην Εύβοια χωρίς να υπάρχουν τα αναγκαία δικαιολογητικά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑