Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 15th, 2016 | by fileto

0

Βραδιές ποίησης για τους πρόσφυγες

Μια βραδιά ποίησης και ευαισθησίας απέναντι στους πρόσφυγες της Συρίας διοργανώνεται στο καφέ “Στο κύμα” (παραλία Καλαμάτας), τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, στις 7.30 μ.μ., από τον Κύκλο Ποιητών και τις (.poema..) εκδόσεις. Συνδιοργανωτής είναι η Υπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ.

H εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κοινής δράσης από ποιητές και πολιτιστικούς φορείς για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Κέρκυρα, Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλο, Χαλκίδα, Ναύπλιο, Πάτρα, Λεχαινά, Σπάρτη, Καλαμάτα, Χανιά, Ρόδο και Μυτιλήνη.

Οι συμμετέχοντες διαβάζουν από ένα ποίημα σχετιζόμενο με το προσφυγικό ζήτημα. Θα διαβαστούν πρωτότυπα ποιήματα των συμμετεχόντων, αλλά και επιλεγμένα αποσπάσματα από το έργο αγαπημένων, Ελλήνων και ξένων, δημιουργών.

Παρόντες θα είναι οι συγγραφείς: Γιώτα Αργυροπούλου, Φωτεινή Βασιλοπούλου, Ελένη Κοφτερού, Δημοσθένης Μιχαλακόπουλος, Χαρά Νικολακοπούλου, Εύα Σταματοπούλου, Μπάμπης Χαραλαμπόπουλος. Εκ μέρους του Κύκλου Ποιητών την εκδήλωση θα προλογίσει ο ποιητής Βασίλης Ρούβαλης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑