Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 18th, 2016 | by fileto

0

“Ξεσκίζουν” τους δημότες τους οι δημοτικές αστυνομίες σε καιρό κρίσης

Η είδηση είναι από την Κρήτη αλλά το ίδιο σκηνικό επικρατεί παντού, όπου λειτουργεί δημοτική αστυνομία, η οποία επανασυστήθηκε για να κόβει κλήσεις και να γδέρνουν οι δήμοι τον κοσμάκη.

Οι παραβάσεις που αφορούν την ελεγχόμενη στάθμευση «γέμισαν» τα μπλοκάκια του προσωπικού της νεοσύστατης υπηρεσίας ελέγχου – στάθμευσης και κοινόχρηστων χώρων στην πόλη των Χανίων.

Σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ελέγχων του πενταμήνου Οκτώβριος 2015 – Φεβρουάριος 2016, που αποτελεί και το χρονικό διάστημα δραστηριοποίησης της νέας υπηρεσίας που στελεχώνεται από δέκα υπαλλήλους του δήμου και δημιουργήθηκε ώστε να καλυφθεί το κενό που δημιούργησε η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο γενικός γραμματέας του δήμου Δημήτρης Φραγκάκης, από τους καθημερινούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο πεντάμηνο σε χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης βεβαιώθηκαν 4003 παραβάσεις.

Το ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 1019 έλεγχοι και συστάσεις για τον κοινόχρηστο χώρο σε τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων και περίπτερα και βεβαιώθηκαν 51 παραβάσεις.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, η πόλη «σαρώθηκε» στο σύνολο της 3 φορές σε πέντε μήνες ειδικά για τον έλεγχο τραπεζοκαθισμάτων.

Στις λαϊκές αγορές διενεργήθηκαν 11 έλεγχοι σε 1320 πάγκους, ενώ 10 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν για το υπαίθριο εμπόριο και υπήρξαν 6 κατασχέσεις προϊόντων.

Στο καθαρά γραφειοκρατικό κομμάτι διεκπεραιώθηκαν 145 ενστάσεις και έγινε επίδοση 716 εγγράφων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, οι έλεγχοι θα ενταθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

«Το μεγάλο στοίχημα για τη νέα υπηρεσία είναι η θερινή περίοδος. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να τηρηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις του κανονισμού κοινόχρηστων χώρων όπως επίσης και η ελεγχόμενη στάθμευση» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Χανίων.

Παράλληλα, στέλνοντας μήνυμα προς τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, επεσήμανε ότι το προσωπικό της υπηρεσίας τηρεί ισότιμα προς όλους τους ισχύοντες κανόνες που η νομοθεσία προβλέπει.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑