Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 18th, 2016 | by fileto

0

Στείλτε στον Μπουτάρη τους χίλιους πρόσφυγες της Καβάλας

Χαλαρά το έχει πάρει το προσφυγικό ο Μπουτάρης και είναι συντονισμένος στη γραμμή της κυβέρνησης.

Χαλαρά που σημαίνει ότι μπορεί η Δήμητρα Τσανάκα να του στείλει την 800άδα που έχει στη Νέα Καρβάλη και ο Αναστασιάδης την 200άδα που έχει στην Ελευθερούπολη.

Ο κυρ Γιάννης όχι μόνο το χαίρεται που φιλοξενεί στο λιμάνι πρόσφυγες τους οποίους άλλοι ποτίζουν και άλλοι ταίζουν, αλλά δίνει και συνεντεύξεις σύμφωψνα με τις οποίες κάνει και μαντείες ότι: “Πενήντα με εξήντα χιλιάδες πρόσφυγες” εκτιμά ότι θα μείνουν στην Ελλάδα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη για το προσφυγικό που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, κάποιοι από τους πρόσφυγες θα μείνουν στη χώρα και θα πρέπει να ενσωματωθούν.

“Θα μείνουν τουλάχιστον 50-60 χιλιάδες πρόσφυγες από τους πρόσφυγες. Κάποιοι θα μείνουν και θα ενσωματωθούν όπως οι Αλβανοί ή οι Ρωσωπόντιοι”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Παράλληλα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επισήμανε πως οι δήμοι και γενικά όλοι οι φορές θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη φροντίδα για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

“Πρέπει να έχουμε ιδιαίτερη φροντίδα για τα ασυνόδευτα, τα οποία είναι εν δυνάμει ορφανά. Στη Θεσσαλονίκη έχουμε χώρους, όπως το Παπάφειο στους ο οποίους μπορούμε να τα φιλοξενήσουμε. Θέλουμε να αισθάνονται ότι δεν έπεσαν ξαφνικά στο κενό.  Αυτά τα παιδιά θα ενσωματωθούν στην κοινωνία μας”, τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑