Άποψη - Γνώμη

Published on March 20th, 2016 | by fileto

0

Το προσφυγικό θα φέρει ανασχηματισμό

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη, γνωστή ατάκα από τον παλιό κλασικό ελληνικό κινηματογράφο, αλλά στις μέρες μας πάει γάντι!

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα μικρό αδιέξοδο και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι είναι έτοιμοι για ένα νέο σύμφωνο συμβίωσης.

Η πίεση που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας από το εσωτερικό του κόμματός του και η εμμονή του Πάνου Καμμένου να έχει το πάνω χέρι στις εξελίξεις στο προσφυγικό, όπου θα παιχτούν πολλά, είναι δύο καλοί λόγοι για ένα νέο ανασχηματισμό.

Με τον τρόπο αυτό και τον Μουζάλα διώχνει, χωρίς να χυθεί αίμα στο Περιστύλιο, αλλά και τα βαρίδια που τον ενοχλούν απομονώνει ή καλύτερα ανανεώνει δίνοντας την ευκαιρία για μια πλειάδα ακόμη αναπληρωτών στα υπουργεία, για να πάρουν κι αυτοί μια γεύση κεντρικής εξουσίας από τον Σύριζα της καρδιάς τους.

Παράλληλα ο Πάνος Καμμένος θα βρει την ευκαιρία να χώσει κι αυτός κάποιους δικούς του, σε θέσεις κλειδιά και να επαναβεβαιώσει τους Συριζαίους ότι, αυτός κρατά τα κλειδιά της εξουσίας.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα σκαλοπάτια του Αλέξη βρίσκονται εδώ και καιρό αρκετά αστέρια από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι, τα οποία θα ήθελαν να δουν τα ονόματά τους στη μαρκίζα της κυβέρνησης.

Μουζάλας, Κατρούγκαλος, Κοτζιάς, Αποστόλου, Κυρά Τασία, Αλεξιάδης, Σταθάκης, Τζάκρη, Φωτίου, και άλλοι είναι έτοιμοι να θυσιαστούν στο βωμό μιας νέας κυβέρνησης η οποία πρέπει για τους Ευρωπαίους πάση θυσία να βγάλει το καλοκαίρι και να δει τι θα κάνει από το φθινόπωρο.

Τι θα έχει συμβεί μέχρι τότε;

Πολλά και διάφορα. Πρώτον έρχεται νέο πακέτο μέτρων (χαράτσια) τα οποία δεν πρέπει να χρεωθούν στους νέους που θα μπουν στην κυβέρνηση για να έχουν να λένε «διαφωνώ με τον προκάτοχό μου, έρχονται καλύτερες μέρες, δεν τα έκανε σωστά».

Είναι η γνωστή τακτική των κυβερνητικών στελεχών τα οποία μέχρι σήμερα ρίχνουν το ανάθεμα στην προηγούμενη κυβέρνησης, λες και δεν την τιμώρησε με τον χειρότερο τρόπο ο ελληνικός λαός για τις χοντράδες της.

Δεύτερον το προσφυγικό, το οποίο θα φουσκώσει σε σημείο ασφυξίας και η ελληνική κοινωνία βλέποντας την κατάσταση στην αυλή της θα θυμώνει και θα ζητά λύσεις, οι οποίες δεν υπάρχουν, αλλά ούτε και θα υπάρξουν.

Επίσης τα βόρεια σύνορα θα γίνουν σουρωτήρι από τις λαθραίες ροές προς την Βαλκανική πράγμα που θα οξύνει το όλο πρόβλημα σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και θα έχουμε εξελίξεις.

Ο ανασχηματισμός θα είναι και μια απάντηση στα συνέδρια ΝΔ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης τα οποία θα γίνουν και θα καθιερώσουν ως κύριους παίκτες με την βούλα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος θα θελήσει να μπετονάρει το κόμμα της ΝΔ και την Φώφη Γεννηματά η οποία θα προσπαθήσει με την ΔΗΜΑΡ να κολλήσει τα σπασμένα κομμάτια της τσαγιέρας που λέγεται κεντροαριστερά ρίχνοντας παραγάδι σε Γιώργο Παπανδρέου και λοιπές συγγενείς δυνάμεις, με το δέλεαρ ενός καλού ντιλ για συγκυβέρνηση.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας θέλει την δική του ομάδα να την προωθήσει σε παραγωγικά υπουργεία και να χρεωθεί την όποια επιτυχία μπορεί να έχει μια συζήτηση την οποία παζαρεύει με τους Γερμανούς για το χρέος που θα του δώσει μια καλή αύρα να ισοφαρίσει τις αστοχίες της κυβέρνησής του.

Όλα είναι ανοιχτά και γι’ αυτό ένας ανασχηματισμός μετά από μια καταιγίδα είναι κι ένα κερασάκι για την κοινοβουλευτική ομάδα να δείξει καλή διαγωγή και να ψηφίσει ότι της φέρνει η κυβέρνηση, όσο σκληρό και να είναι.

Παρά τα μηνύματα που φέρνουν οι δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά καλά δυνάμεις στην ελληνική κοινωνία τις οποίες δεν θέλει ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του να απωλέσουν.

Ακόμη και οι τρεις μονάδας διαφορά με τη ΝΔ αποδεικνύει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να πείσει το εκλογικό σώμα για τις καλές του προθέσεις, μια και δεν έχει δείξει δείγματα της πρότασης που θα φέρει και τώρα την επεξεργάζονται οι σοφοί του κόμματος.

Με την Χρυσή Αυγή να κρατά δυνάμεις και να ετοιμάζεται ένα ακόμη κεντροδεξιό σχήμα με Καρατζαφέρη και πρώην συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά (πράγμα που κυοφορείται αυτές τις μέρες), τα πράγματα για τον κεντροδεξιό χώρο είναι ρευστά και δεν είναι σε θέση να υπάρξει μια σαφής εικόνα ότι μπορεί να αντλήσει ικανές δυνάμεις από την κεντροαριστερά.

Αυτή την περίοδο οι πολίτες είναι τόσο ζαλισμένοι από την ρευστή οικονομική κατάσταση μιας και δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει με όλα τα επιτελεία εξουσίας να θέλουν να τους ξεζουμίσουν και να βγάλουν από την μύγα ξύγκι, δεν είναι σε θέση να ταχθούν στη σειρά για μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση, γιατί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν αυτόν που θα έχει αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης με μέτρα ανακούφισης για τον λαό.

Το ποσοστό που έδωσε η έκθεση μελέτη της ΙΝΕ ΓΣΕΕ ότι πάνω από το 48% των νοικοκυριών ζουν στα όρια της φτώχειας είναι πραγματικό και άξιο για μελέτη από όλους τους πολιτικούς μας, που θέλουν να κυβερνήσουν ένα καθημαγμένο λαό.

Έτσι λοιπόν και εν κατακλείδι όλα συντείνουν σε μια παράμετρο. Αλλαγή πολιτικής και πολιτική αξιοπρέπειας.

Αν δεν συμβεί τίποτε από τα δύο τότε οι αντίρροπες δυνάμεις της κοινωνίας θα φέρουν τσουνάμι εξελίξεων, στάση πληρωμών και καταβαράθρωση της ελληνικής οικογένειας και της οικονομίας. Πολύ σύντομα.

Αυτές τις εξελίξεις, ενώ όλοι τις γνωρίζουν, αρέσκονται στο να σφυρίζουν αδιάφορα, έχοντας τα χέρια στις τσέπες!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑