Βαλκάνια

Published on March 24th, 2016 | by fileto

0

Βουλγαρική στρατιωτική άσκηση στα σύνορα με Δράμα

Άσκηση πραγματοποιούν από το πρωί στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις της Βουλγαρίας στην περιοχή του τελωνείου Ιλίνντεν στα σύνορα με Εξοχή Δράμας στο πλαίσιο της επιχείρησης «Σύνορα 2016», σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Εκτός από τις αστυνομικές δυνάμεις μετέχουν και δυνάμεις του βουλγαρικού στρατού που χθες έφτασαν στην συνοριακή πόλη Γκότσε Ντέλτσεφ και το προσωπικό διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο της πόλης.

Παρότι το υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας δεν έχει δώσει πληροφορίες ανεπίσημες πηγές δήλωσαν ότι η άσκηση ξεκίνησε στις 11 σήμερα το πρωί.

Κατά την διάρκεια της άσκησης έχει ανασταλεί η κυκλοφορία από τον συνοριακό σταθμό.

Η άσκηση, σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα, γίνεται για την αντιμετώπιση πιθανής τρομοκρατικής επίθεσης στην Βουλγαρία ή για την διάβαση τρομοκρατών από την χώρα, την ώρα που έχει κλείσει πια η βαλκανική οδός για πρόσφυγες και μετανάστες και διακινητές αναζητούν νέα περάσματα στην Ευρώπη.

Αντιτρομοκρατική άσκηση είχε προγραμματιστεί επίσης προχθές στη Σόφια, στο μετρό και σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, αλλά όπως δήλωσε στη Sofia Globe η υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ρουμιάνα Μπουχάροβα ήταν προγραμματισμένη από καιρό και δεν συνδέεται με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Να σημειωθεί ότι η βουλγαρική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει από τον περασμένο Αύγουστο ότι σχεδιάζει σειρά μέτρων με τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας με στόχο τον έλεγχο των συνόρων και προκειμένου να προληφθεί η εισροή μεταναστών που έρχονται από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ.

Τότε η υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας είχε πει ότι η αστυνομία και οι ένοπλες δυνάμεις εξετάζουν μέτρα «προληπτικού χαρακτήρα που θα αφορούν τα σύνορα με την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑