Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 26th, 2016 | by fileto

0

Πιάσαμε ταβάνι με τους πρόσφυγες στην ΑΜ-Θ

Το ποσό των 60.000-70.000 ευρώ υπολογίζεται πως έχει δαπανηθεί για τη λειτουργία των κέντρων υποδοχής προσφύγων στην Ελευθερούπολη, τη Ν. Καρβάλη και τη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας. Σχεδόν 1.000 πρόσφυγες φιλοξενούνται σήμερα σε αυτές τις δομές, ενώ η συνολική δυναμικότητά τους υπολογίζεται δεν υπερβαίνει τις 1.800 θέσεις.

Για όλα τα παραπάνω ενημέρωσε το περιφερειακό συμβούλιο ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, στη συνεδρίαση του οργάνου στην Κομοτηνή.

Για την Περιφέρεια ΑΜΘ, κόκκινες γραμμές στη διαχείριση του προσφυγικού αποτελούν η Θράκη, η οικονομία, ο τουρισμός και η προοπτική του τόπου μας. “Πρέπει να μείνουν κόκκινες γραμμές για την περιφέρεια, γιατί πρέπει να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα που έχουμε”, είπε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι “δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε κι ένα μεγάλο μέρος του δικού μας κόσμου σε φτώχεια.

Και κάτι που είναι το μέγιστο: σε αυτή την κοινωνία πρέπει επιτέλους να καταλάβουν όλοι ότι παντού υπάρχει μέτρο, και στην φιλοξενία που θα δεχθώ στο σπίτι μου. Πρέπει να σεβαστώ τον φιλοξενούμενο, αλλά πρέπει να διαφυλάξω και τη δική μου πλευρά, κι όλα αυτά πρέπει να βρεθούν σε μία ισορροπία, και πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους τους εμπλεκομένους και ιθύνοντες”.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑