Βαλκάνια

Published on May 6th, 2016 | by fileto

0

Παίζει ο Μουεζίνογλου για πρωθυπουργός της Τουρκίας

Στο προεδρικό μέγαρο έχουν στραφεί τα βλέμματα τις τελευταίες ώρες, καθώς ο πολιτικός κόσμος αναμένει με ενδιαφέρον ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα ορίσει ο Τούρκος πρόεδρος πρωθυπουργό της Τουρκίας.

Τα ονόματα δίνουν και παίρνουν, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα ορίσει οποιονδήποτε ως αντικαταστάτη του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Θα τοποθετήσει έναν «στρατιώτη» του AKP και (ακόμη πιο) πιστό,  – εως πειθήνιο όργανο – του «παντοκράτορα» Ταγίπ. Που δεν θα παίρνει πρωτοβουλία αν δεν πάρει έγκριση πρώτα από το προεδρικό.

Τα ονόματα που παίζουν για την ηγεσία του AKP είναι και αυτό του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος σήμερα κατέχει το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Ενέργειας. Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ είναι ο σύζυγός μίας από τις κόρες του Ερντογάν, της Έσρα, την οποία παντρεύτηκε τον Ιούλιο του 2014 με μάρτυρες στον πολιτικό γάμο τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και την σύζυγό του Νατάσα.

Έντονα ακούγεται και το όνομα του υπουργού Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο τουρκικός Τύπος πάντως αναφέρει έντονα και το όνομα του Μεχμέτ Μουεζίνογλου, πρώην υπουργού υγείας και ελληνικής καταγωγής μουσουλμάνου από την Θράκη και συγκεκριμένα από τον Άρατο.

Ο Μουεζίνογλου, ένας Έλληνας τουρκικής καταγωγής, γεννήθηκε στην Κομοτηνή της δυτικής Θράκης, όπως γράφει η τουρκική Hurriyet. Του χορηγήθηκε τουρκική υπηκοότητα στην ηλικία των 31.

Ο Μουεζίνογλου είναι ο ιδρυτής του Ιδρύματος Παιδείας Δυτικής Θράκης, του Ιδρύματος Πολιτισμού και της Ένωσης Βαλκανικών Πολιτισμών όπως επίσης και του ιδρύματος Αλληλεγγύης και Συνεργασίας του Avcilar.

Μιλά Ελληνικά, Αγγλικά και Αραβικά.

Ο Μουεζίνογλου είναι επίσης ένας από τους ιδρυτές του κυβερνώντος κόμματος AKP.

Πάντως,  ο Ερντογάν, αν μη τι άλλο μας έχει συνηθίσει στις εκπλήξεις… πράγμα που δεν αποκλείεται να κάνει και αυτή τη φορά…


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑