Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 27th, 2016 | by fileto

0

Κορυφώνονται από αύριο οι εκδηλώσεις της Καβάλας

Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλούπουλου και άλλων υψηλών προσκεκλημένων δίνει στην φετινή γιορτή του Πολιούχου της πόλης Καβάλας Αποστόλου Παύλου και της επετείου των Ελευθερίων της Καβάλας.

Μέσα στις εκδηλώσεις θα έχουμε και την Τετάρτη την τελετή ανακήρυξης Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Καβάλας, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

Αύριο Τρίτη θα ψαλλεί, μέγας πανηγυρικός εσπερινός στον ιερό ναό του Αποστόλου Παύλου και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της εικόνας συνοδεία της Στρατιωτικής Μουσικής ΛΣΜΣ/Δ΄ Σώματος Στρατού και της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας

 

Οι διήμερες εκδηλώσεις έχουν ως εξής:

ΤΡΙΤΗ  28  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016

19:30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου.

20:15 Απόδοση τιμών κατά την προσέλευση των επισήμων.

21:00 Επίσημη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου με τη συνοδεία της Στρατιωτικής Μουσικής ΛΣΜΣ/Δ΄ Σώματος Στρατού, της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας, και τμημάτων Πολιτιστικών Συλλόγων δια των οδών: Ομονοίας (έως τα παλαιά Δικαστήρια), Κουντουριώτου,  Ύδρας με κατάληξη στο μνημείο άφιξης του Αποστόλου Παύλου, στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου όπου θα τελεστεί αρτοκλασία και η απόλυση.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ  29  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016

07:00  Όρθρος και Πανηγυρική, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία  με Θείο Κήρυγμα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου.

08:00 Επίσημη Έπαρση Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

10:00 Προσέλευση επισήμων και απόδοση τιμών από την Στρατιωτική Μουσικής ΛΣΜΣ/Δ΄ Σώματος  Στρατού, και της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας.

10:30 Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κ.Δήμητρα Τσανάκα – Δήμαρχος Καβάλας.

11:25  Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνου από την Α.Ε.  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο στο Ηρώο της πόλης.

Τήρηση Ενός Λεπτού Σιγής στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

12:15 Τελετή ανακήρυξης Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Καβάλας, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

20:00  Επίσημη Υποστολή Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

21:30  Αγρυπνία στην Μνήμη του Αποστόλου Παύλου και των λοιπών Αγίων Αποστόλων στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική Α΄ στους Φιλίππους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑