Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 28th, 2016 | by fileto

0

Στον αέρα οι εργαζόμενοι απεργοί στα Λιπάσματα Καβάλας

Τη διασφάλιση της συνέχειας της λειτουργίας της εταιρίας Ελληνικά Λιπάσματα ELFE, επιδιώκει να εξασφαλίσει το υπουργείο Εργασίας.

Με αφορμή παρεμβάσεις από την πλευρά της εργοδοσίας που θέτει σε καθεστώς «αναγκαστικής άδειας» τους εργαζόμενους, ενώ παράλληλα πιέζει για να επεκταθεί το μοντέλο της ενοικίασης ή του δανεισμού των εργαζομένων, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, δηλώνει ότι πρέπει να διατηρηθεί στην εταιρία το ίδιο παραγωγικό μοντέλο, αλλά και οι θέσεις απασχόλησης.

Τονίζει δε, ότι «η έννοια της «αναγκαστικής» άδειας δεν υφίσταται στο πεδίο της εργατικής νομοθεσίας, ενώ η παροχή της ετήσιας άδειας είναι προϊόν συμφωνίας εργοδότη/εργαζομένου». Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Εργασίας διαπιστώνει ότι παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα «στο τι υποκρύπτει η ενοικίαση ή ο δανεισμός εργαζομένων από την μια εταιρία στην άλλη, πράγμα που πρέπει να εξεταστεί δικαστικά».

Επισημαίνεται ότι η Ομοσπονδία Χημικών Βιομηχανιών Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ) έχει εξαγγείλει από αύριο Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 48άωρη απεργιακή κινητοποίηση στα λιπάσματα της Καβάλας, επειδή η εταιρία προχώρησε στη διαθεσιμότητα όσων εργαζομένων αρνήθηκαν να υπαχθούν στο σκέλος της απασχόλησης μέσω εργολαβικών εταιριών.

Υπολογίζεται ότι η εταιρία απασχολεί περίπου 300 εργαζόμενους, από τους οποίους οι 200 έχουν αντισταθεί στις πιέσεις.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑