Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 3rd, 2016 | by fileto

0

Απόβαση λαθρομεταναστών στον Έβρο

Συνελήφθησαν χθες (2-7-2016) το πρωί, στα Λάβαρα Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 27 και 23 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες και να μεταφέρουν με αυτό, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχαν αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο εσωτερικό του οχήματος, προωθώντας τους με αυτό τον τρόπο, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Συνελήφθησαν χθες (2-7-2016) το πρωί, στην παρέβρια περιοχή της Μάνδρας Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας , δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 27 και 20 ετών, οι οποίοι διευκόλυναν την είσοδο στη χώρα σε δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες. Δώδεκα (12) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας (1) υπήκοος Συρίας.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, διότι μετέφεραν παράνομα, με δύο (2) πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω βάρκες και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑