Άποψη - Γνώμη

Published on July 3rd, 2016 | by fileto

0

Αριστερά διαχείριση της φτώχειας

Εμείς οι «βρωμιάρηδες» Έλληνες κατά τον Γερμανό αποικιοκράτη αξιωματούχο, κομμάτι της βρώμικης Βαλκανικής, που βρωμίζουμε την καθαρή Ευρώπη, είμαστε για ακόμη μια φορά το πειραματόζωό της.

Εκλέξαμε μια κυβέρνηση η οποία έχει μια αποστολή, να διαχειριστεί την απόλυτη φτώχεια των Ελλήνων, μόνο που ο τρόπος που το κάνει είναι καθαρά φιλελεύθερος.

Διαβάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός σε κινέζικο κανάλι ότι δηλαδή τα δύσκολα της κρίσης είναι πίσω μας, αναρωτιέμαι τι άλλο θα επακολουθήσει.

Αλήθεια τι εννοεί ο πρωθυπουργός μας όταν λέει ότι έχουμε αφήσει πίσω μας την κρίση και έρχεται τι; Η ανάπτυξη;, το χτύπημα της ανεργίας; Η παλιννόστηση του μισού εκατομμυρίου Ελλήνων κυρίως νέων που έφυγαν στο εξωτερικό; Ή μήπως ξεκινά να ανθίζει η ελληνική οικονομία που θα φέρει και ευημερία στους πολίτες αυτής της χώρας;

Πάντως είναι ευχάριστο να λέει σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός ότι «ο ελληνικός λαός έδειξε αντοχή και υπομονή, αλλά πλέον έκλεισε η πρώτη και πιο δύσκολη αξιολόγηση.

«Για πρώτη φορά ανοίγει ο δρόμος για τη μείωση του χρέους» είπε ο Πρωθυπουργός, υπάρχουν «προϋποθέσεις για επενδυτική εμπιστοσύνη» και «δυνατότητες για να ξαναγυρίσουμε στην ανάπτυξη».

Πρόσθεσε ότι η χώρα επιστρέφει στην ανάπτυξη κατά το β’ εξάμηνο 2016».

Βρε Αλέξη είπαμε να δουλευόμαστε μεταξύ μας, αλλά μην κάνεις τον Κινέζο στους Κινέζους, οι οποίοι όχι μόνο δεν ξέρουν κατά που πέφτει η Ελλάδα, αλλά δεν γνωρίζουν και το κυριότερο, ότι έχουμε μια Αριστερή κυβέρνηση σαν την δική τους (περίπου).

Πάντως σε θαυμάζω που ακόμη πιστεύεις ότι πέτυχες στο προσφυγικό. Στο λέω αυτό γιατί είπες στου Κινέζους τηλεθεατές ότι: «Είμαστε περήφανοι που απέναντι στο προσφυγικό ρεύμα αναδείξαμε το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ευρώπης την ώρα που άλλοι γύριζαν την πλάτη» είπε και επισήμανε ότι «η κρίση ασφάλειας δεν οφείλεται στην προσφυγική κρίση. Χρειάζεται πολιτική ασφάλειας με επιστροφή στις αξίες της αξιοπρέπειας».

Εκεί κάπου σταμάτησα να σε παρακολουθώ και άλλαξα κανάλι.

 

Έπιασα ένα Γερμανικό, όπου το αδελφό στον Σύριζα κόμμα της Γερμανίας Die Linke, έκανε την εξής διαπίστωση:

«Η ΕΕ απέχει παρασάγγας από τον στόχο της να μειώσει τον αριθμό των φτωχών μέχρι το 2020. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν μειωθεί οι φτωχοί στην Ευρώπη σε λιγότερους από 100.000. Ενώ όμως το 2010 ανέρχονταν σε ποσοστό 23,8% του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ, το ποσοστό αυξήθηκε εν τω μεταξύ σε 24,4%.

Σε απόλυτους αριθμούς απειλούνται 122 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες από τη φτώχεια και την κοινωνική περιθωριοποίηση, δηλαδή ο ένας στους τέσσερις. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα και αξιολογήθηκαν από την αναπληρωτή κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke), Ζαμπίνε Τσίμερμαν.

Στο πλαίσιο αυτό και το Brexit αποτελεί «σαφές μήνυμα, ότι η ΕΕ πρέπει επιτέλους να κάνει μια πολιτική για τους φτωχούς ανθρώπους και να ενισχύσει την κοινωνική ασφάλεια», είπε η Ζ. Τσίμερμαν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο Βερολίνο.

Οι κοινωνικές ανισότητες αυξήθηκαν σε πολλές χώρες της ΕΕ.

Στην Ελλάδα και την Ισπανία αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των φτωχών τα τελευταία χρόνια. Αιτία ήταν κυρίως η οικονομική κρίση. Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι ειδικοί αναμένουν αύξηση της ανεργίας μετά το Brexit.

Ακόμα και στη Γερμανία παρατηρείται αύξηση των απειλουμένων από τη φτώχεια των πολιτών. Το 2010 απειλούνταν από τη φτώχεια 16 εκατομμύρια Γερμανοί πολίτες και το 2014 έφτασαν τα 16,5 εκατομμύρια».

Φοβερή ανάλυση, μόνο που ο αδελφός Τσίμερμαν δεν μας είπε πως το αδελφό του κόμμα στην Ελλάδα που έχει την εξουσία και βρίσκεται εντός Ευρώπης, φροντίζει ώστε να θεραπεύσει την φτώχεια και την ανέχεια.

Μήπως με φόρους και κόντρα φόρους; Με αρπαγή από καταθέσεις χρεών προς το Δημόσιο; Μήπως με τα κουπόνια σε απόρους που θυμίζουν τα βιβλιάρια της Φρειδερίκης;

Μήπως αλήθεια με το μοντέλο των Κοινωνικών Επιχειρήσεων που λανσάρει δεξιά και αριστερά, για να πάρει ο λαός την διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του Κράτους (πόσο κομουνιστικό ή μάλλον καθαρά σοσιαλιστικό μοντέλο);

Αγαπητοί του Die Linke, ο Γερμανικός λαός που δεν σας εμπιστεύεται προφανώς κάτι ξέρει και δεν σας δίνει την διαχείριση της φτώχειας στα χέρια σας.

Προτιμά ως φαίνεται την Μέρκελ και τον Σόιμπλε, προφανώς γιατί κάτι παραπάνω ξέρουν από τα φούμαρα και τις φάλτσες κορώνες που πετάτε δεξιά και αριστερά κατά το δοκούν, μήπως και αρπάξετε καμιά ψήφο κατά λάθος.

Κρίμα γιατί ο δικός σας Λαφοντέν κάτι παραπάνω ήξερε όταν τραβούσε την εμπιστοσύνη του πάνω από τον Αλέξη…

 

Και θα ήθελα να ολοκληρώσω τις σκέψεις μου με τον επίσης σοσιαλιστή Ιταλό πρωθυπουργό και φίλο μας Ματέο Ρέντσι πρωθυπουργό της Ιταλίας.

Λέει ο Ρέντσι: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να βασίζεται μόνον σε πολιτικές λιτότητας, σε πολιτικές που νοιάζονται για τις τράπεζες και τα χρηματιστικά συμφέροντα, σε πολιτικές που δεν ενδιαφέρονται για την ανεργία των νέων. Αυτή είναι, άλλωστε, η πολιτική την οποία η Ιταλία προσπάθησε να προωθήσει τα τελευταία δυο χρόνια, με μεγάλη αποφασιστικότητα αλλά, ίσως, και κάπως απομονωμένη».

Καημένε Ματέο, πόσο νυχτωμένος είσαι! Μην κάνεις τελευταία κακές παρέες, γιατί ο Γιούνκερ θα σου τραβήξει το μαγουλάκι… πριν σου δώσει φιλάκι ρουφηχτό!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑