Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 14th, 2016 | by fileto

0

Ανοίγει σήμερα το Thassos Grand Resort

Τελικά φαίνεται ότι στα σημερινά εγκαίνια του μεγαλύτερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Θάσο με την επωνυμία Thassos Grand Resort, θα παραβρίσκονται στη Θάσο ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομικών και στενός φίλος του ιδιοκτήτη της μονάδας και η υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Πελάτες του ξενοδοχείου θα είναι υψηλά βαλάντια από Βουλγαρία, Ρωσία, Γερμανία, Πολωνία και Βρετανία, αλλά και διάφοροι επιχειρηματίες της Βαλκανικής μια και ο ιδιοκτήτης της μονάδας είναι ένας πασίγνωστος επιχειρηματίας στην γειτονική χώρα που διαθέτει εκτός από τουριστικές επιχειρήσεις και μια βιομηχανία καλλυντικών και την βιομηχανία ειδών υγιεινής AROMA AD.

Τα εγκαίνια θα πάρουν πανηγυρικό χρώμα μια και πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση για τα δεδομένα της περιοχής μας και παράλληλα με αυτά θα διανθιστούν με διάφορα χάπενιγκς, ενώ για την βραδιά έχει καταρτιστεί ειδικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα με καλλιτέχνες υψηλού διαμετρήματος.

Το ξενοδοχείο και ολόκληρη η επένδυση που πέρασε από σαράντα κύματα και άλλα εμπόδια που είχαν να κάνουν με την αρχαιολογική υπηρεσία, ιδιοκτησίας του μεγαλοεπιχειρηματία εκ Βουλγαρίας Λούκαν Λουκάνοφ και το Thassos Grand Resort, αποχαιρετά την περίοδο της πολυετούς καθυστέρησης των 8 χρόνων και ανοίγει τις πύλες του.

Όλα αυτά πέρασαν και αύριο Παρασκευή 15 Ιουλίου, θα γίνουν επιτέλους τα εγκαίνια του 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη καταπράσινη περιοχή του Οσίου Ιωάννη Λουκά.

Ο Βούλγαρος επιχειρηματίας και πρώην αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Βιομηχάνων & Εργοδοτών Βουλγαρίας (CEIBG) Λούκαν Λουκάνοφ, επένδυσε συνολικά 15 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία του Thassos Grand Resort, μία επένδυση που έχει ενταχθεί στον προηγούμενο αναπτυξιακό αλλά η οποία ολοκληρώθηκε, χωρίς ευρώ επιδότησης μέχρι σήμερα.

Το έργο υλοποιήθηκε από την Ξανθιώτικη εταιρεία του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη, την Amiridis & Associates Engineers.

Το Thassos Grand Resort, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού και σε έκταση 47 στρεμμάτων, διαθέτει 166 δωμάτια και 348 κλίνες. Το συγκρότημα που είναι ανεπτυγμένο σε οικήματα χαμηλού ύψους, διαθέτει τέσσερις εξωτερικές πισίνες, κέντρο spa, δύο εστιατόρια και δύο μπαρ, ενώ καταλήγει στον όρμο του Οσίου Ιωάννη Λουκά.

H επένδυση Λουκάνοφ αποκτά μεγαλύτερη σημασία για το νησί, αφού για την προσέλκυση επισκεπτών θα αξιοποιηθεί ο τουριστικός – ξενοδοχειακός βραχίονας του ομίλου που ελέγχεται από την εταιρεία ΕΤΟΝ.

Το Thassos Grand Resort ανοίγει σε μία περίοδο που η Θάσος αναδεικνύεται σαν τουριστικός προορισμός σε Δυτική και Ν.Α. Ευρώπη, κάτι που αποδεικνύεται από τη λειτουργία, μέσα στο Μάιο, του SENTIDO Thassos Imperial, ενός νεόδμητου ξενοδοχείου στην παραλία Παχύ, που ανήκει στην αλυσίδα ξενοδοχείων του τουριστικού ομίλου Thomas Cook.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑