Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 15th, 2016 | by fileto

0

Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO οι αρχαίοι Φίλιπποι

Όλη η Καβάλα χθες είχε στραμμένα τα βλέμματά της στην Κωνσταντινούπολη όπου παιζόταν μια μεγάλη απόφαση από το το συμβούλιο που το αποτελούσαν 21 χώρες, οι οποίες και ψήφισαν θετικά για τους Φιλίππους και ανέδειξαν τον αρχαιολογικό χώρο τους ως μοναδικό προστατευμένο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, που μπαίνει πλέον στον περιζήτητο κατάλογο.

Οι χώρες που συμμετείχαν στην επιτροπή ήταν η Αγκόλα, το Αζερμπαϊτζάν, η Μπουργκίνα Φάσο, η Κροατία, η Κούβα, η Φιλανδία, η Ινδονησία, η Τζαμάϊκα, το Καζακστάν, το Κουβέιτ, ο Λίβανος, το Περού, οι Φιλιππίνες, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Δημοκρατία της Κορέας, η Τυνησία, η Τουρκία, η Τανζανία, το Βιετνάμ και η Ζιμπάμπουε.

Τελικά μετά από σκέψη και εξετάζοντας τον φάκελο με την υποψηφιότητά μας που αφορούσε την Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή, ψηφίστηκε ώστε ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων να μπει στο πάνθεον των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς όπως τα Μετέωρα, η αρχαία Ολυμπία, η παλιά πόλη της Κέρκυρας, η Ακρόπολη , ο Μυστράς και τόσα άλλα.

Περιχαρής η δήμαρχος Καβάλας σε ανάρτησή της στο fb ανέφερε: «Είμαι εξαιρετικά υπερήφανη διότι σήμερα ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων εντάχθηκε στον κατάλογο με τα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, που τυγχάνουν σπουδαίας αναγνώρισης και σεβασμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Νιώθω ότι οι προσπάθειες και οι κόποι μας ευοδώθηκαν.

Η επίτευξη αυτή θα συμβάλει σημαντικά στην προβολή και στην ανάδειξη της ιστορικής σημασίας του Δήμου μας».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑