Εκδηλώσεις

Published on July 20th, 2016 | by fileto

0

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος με εκδηλώσεις

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της Πανσελήνου, Πέμπτη 18 Αυγούστου, αλλά και στις 17, 19, 20 και 21 Αυγούστου, σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Περιλαμβάνουν μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης κ.ά.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

ΕΦΑ ΚΑΒΑΛΑΣ -ΘΑΣΟΥ    Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου    Το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό μέχρι τις 22.00, ενώ ο αύλειος χώρος του Μουσείου θα παραμείνει ανοικτός μέχρι τα μεσάνυχτα.

ΕΦΑ ΚΑΒΑΛΑΣ -ΘΑΣΟΥ    Αρχαιολογικός χώρος Ανακτορούπολης Νέας Περάμου     Μουσική παράσταση . Ώρα έναρξης 21.00

ΕΦΑ ΚΑΒΑΛΑΣ- ΘΑΣΟΥ    Αρχαίο θέατρο Φιλίππων     Μουσική παράσταση σε συνεργασία με την ΠΕ Καβάλας με ώρα έναρξης 21.00. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ελληνικά μουσικά θέματα με τη χωρωδία “Δομέστικοι της Δράμας” (μαέστρος Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ) και το μουσικό σχήμα “Τετραφωνική ρίζα” (μαέστρος Ιωάννης Κανάκης)

ΕΦΑ ΚΑΒΑΛΑΣ -ΘΑΣΟΥ    Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας    Το Μουσείο θα είναι ανοικτό για το κοινό κατά τις ώρες 19.00 έως 22.00

ΕΦΑ ΔΡΑΜΑΣ    Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας      To μουσείο θα παραμείνει ανοικτό από τις 20:00 έως 22:00.

ΕΦΑ ΔΡΑΜΑΣ    Αρχαιολογικός χώρος Καλής Βρύσης     Μουσική εκδήλωση με τους Οδοιπόρους Καλής Βρύσης με τίτλο “Στου Φεγγαριού τη λάμψη”.

ΕΦΑ ΔΡΑΜΑΣ    Αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης Πλατανιάς    Μουσική εκδήλωση με τίτλο “Πανσέληνος στην Ακρόπολη Πλατανιάς”.

ΕΦΑ ΕΒΡΟΥ    Αρχαιολογικός χώρος Ιερού Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη    Μουσική εκδήλωση, κουαρτέτο “Saos Quartet” με θέμα ” Οι Ελληνικοί  Χοροί”, έργο του συνθέτη  Νίκου Σκαλκώτα, σε συνεργασία με το Δήμο Σαμοθράκης. Οι συντελεστές του κουαρτέτου είναι οι εξής: Θεοδώρα Σερελέα, (βιολί), Κατερίνα Κόρδη (βιολί), Δημήτρης Αντωνακάκης (βιόλα), Κωνσταντίνος Σερελέας (τσέλο). Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από 20.00 έως 24.00.

ΕΦΑ ΞΑΝΘΗΣ    Αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων     Ιστορικός περίπατος και βραδιά ποίησης από τις 19.00 – 24.00


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑