Αθλητικά

Published on October 19th, 2016 | by fileto

0

Τιμές για την Καβαλιώτισσα πρωταθλήτρια στο σκάκι

Υπόδειγμα προς τη νέα γενιά χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νεανίδων στο σκάκι για το 2016 Σταυρούλα Τσολακίδου. Ο κ. Παυλόπουλος συναντήθηκε μαζί της χθες το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή και του προέδρου και αντιπροέδρου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας κ.κ. Γιώργου Μακρόπουλου και Βασίλη Θεοδωρίδη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού τη συνεχάρη για την κορυφαία της διάκριση για τρίτη φορά, την χαρακτήρισε υπόδειγμα αριστείας και στο σκάκι αλλά και στο σχολείο και τόνισε ότι αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για την νέα γενιά και τους νέους ανθρώπους, που πλήττονται περισσότερο από όλους από την κρίση, που μαστίζει την ελληνική κοινωνία.

«Δίνεις, λοιπόν, το παράδειγμα στους νέους ανθρώπους για ν’ αντιληφθούν ότι αν εκείνοι πιστεύουν στον εαυτό τους και στις ικανότητές τους μπορούν να καταφέρουν πολλά. Συνέχισε έτσι και εύχομαι και πολλοί άλλοι να συνεχίσουν το δικό σου παράδειγμα» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά της η Σταυρούλα Τσολακίδου, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόνισε ότι θα προσπαθήσει και στο μέλλον να δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να φέρει κι άλλες επιτυχίες.

Πριν την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προηγήθηκε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η 16χρονη σκακίστρια από την Καβάλα κατάκτησε για τρίτη συνεχή φορά το παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων, στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν 22 Σεπτεμβρίου με 3 Οκτωβρίου στην πόλη Χάντι Μανσίνσκ της Ρωσίας.

 

Με τον Καρπόβ στο δείπνο και η Σταυρούλα

Με το δείπνο προς τιμή της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Σταυρούλας Τσολακίδου, ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο για το «2016 Thessaloniki Chessnale», τη διεθνή εκδήλωση για το σκάκι, που διοργανώνεται έως την επόμενη Κυριακή στην πόλη, στο πλαίσιο του έτους Ρωσίας στην Ελλάδα!

Στο δείπνο, το θρύλο του αθλήματος Ανατόλι Καρπόβ, που είναι παράλληλα και βουλευτής, τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας Κίρσαν Ιλιουμτζίνοβ και το μέλος της Δούμα και χρυσή Ολυμπιονίκη του καλλιτεχνικού πατινάζ Ιρίνα Ρόντνινα αλλά και την 16χρονη Σταυρούλα Τσολακίδου υποδέχθηκε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, που στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη διοργάνωση αλλά και στη σύσφιγξη των διμερών σχέσεων, που αποτελεί τον στόχο των εκδηλώσεων του «Έτους της Ρωσίας στην Ελλάδα» και αντίστοιχα του «Έτους της Ελλάδας στη Ρωσία».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑