Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 28th, 2017 | by fileto

0

Γ. Βρούτσης: Ο Κυκλαδίτης πολιτικός που κέρδισε τους Καβαλιώτες

Ήπιος, αναλυτικός, εύστοχος και προπάντων διαβασμένος ο πρώην υπουργός Εργασίας εξήγησε τις γκρίζες ζώνες του ασφαλιστικού και τα αχαρτογράφητα νερά στα οποία μας οδηγεί η πολιτική του Σύριζα – ΑΝΕΛ

«Είμαι ανήσυχος γιαυτά που θα συμβούν», με αυτή τη φράση ξεκίνησε την ομιλία του ο πρώην υπουργός Εργασίας και βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης που ήταν καλεσμένος σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Καβάλας το βράδυ της Παρασκευής στο Galaxy.

Ο κ. Βρούτσης μίλησε για την θεσμική και αξιακή παρακμή που η κυβέρνηση στέλνει καθημερινά σε κάθε γωνιά της χώρας ως μήνυμα και τόνισε ότι «αυτό στη ΝΔ μας πεισμώνει περισσότερο».

Αναφέρθηκε στις αξίες της ΝΔ που έχει πάντα στον πυρήνα της πολιτικής της τον άνθρωπο και πάντα όλοι εμείς που ανήκουμε στην παράταξη αυτή μπορεί να μας θεωρούν ότι παίρνουμε μερικές φορές σκληρές αποφάσεις, αλλά στο τέλος δικαιώνεται η πολιτική μας που είναι βασισμένη στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα.

«Δεν είναι τυχαίο ότι η ΝΔ σήμερα πρωταγωνιστεί» είπε ο πρώην υπουργός και συνέχισε: «αποδεικνύουμε ότι στην κρίση είμαστε η μόνη παράταξη που μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την χώρα με αξίες αλλά και με επιβράβευση της ατομικής προσπάθειας, γιατί έχουμε μια σοβαρή πολιτική πρόταση. Ο Σύριζα είναι αυτός που προπηλάκιζε κάθε στέλεχός μας σε κάθε προσπάθεια που έκανε και καλούσε τον κόσμο να μην πληρώνει τους φόρους του. Και όλα αυτά τα έκανε σκόπιμα».

Έθεσε το ερώτημα: «κι εμείς ποια πρόταση κάνουμε απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ; Απαντώ. Θέλουμε μετά από μια αυστηρή αυτοκριτική που έχουμε κάνει να αφήσουμε πλέον μια ισχυρή παρακαταθήκη και να αλλάξουμε νοοτροπίες. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και όχι εύκολα να λέμε ευχάριστα πράγματα τα οποία λέει ο Σύριζα και καταλήγουν σε μια τραγωδία».

Η διαπραγμάτευση είναι στον αέρα, είπε ο πρώην υπουργός στο ουσιαστικό ακροατήριο το οποίο βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Galaxy. Τα ψέματα που λέει ο Σύριζα πλέον έρχονται με τέτοια ποσότητα και ταχύτητα που δεν μπορούμε πλέον να τα αφομοιώσουμε.

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν κλείσει η αξιολόγηση η Ελλάδα φτάνει στην χορεία της χρεοκοπίας, με βεβαιότητα.

Το ψέμα Τσίπρα ότι τα μέτρα που θα πάρει θα έχουν και αντίμετρα είναι ψευδεπίγραφο και πλαστό, άρα μη εφαρμόσιμο.

 

Τα μέτρα Σύριζα είναι χτύπημα στις συνάξεις

Κατά τον Γιάννη Βρούτση η αξιολόγηση από την κυβέρνηση θα συρθεί σε βάθος χρόνου και αυτό θα είναι άλλη μια καταστροφή.

Η αξιολόγηση έπρεπε είπε να έχει τελειώσει τον Φεβρουάριο του 2016. Αν γινόταν τότε τα μέτρα θα τα είχαμε αποφύγει. Και σήμερα έχουμε να φεύγουν από τις τράπεζες 3,2 δις ευρώ καταθέσεων. Μιλάμε για τρομακτική εκροή  καταθέσεων.

Όταν πήγα στο υπουργείο Εργασίας, είπε ο πρώην υπουργός δεν ξέραμε πόσοι ήταν οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα. Κάναμε τότε την απογραφή, το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, τα οποία απέδειξαν ότι 30.000 άτομα δεν πήγαν να απογραφούν, για διάφορους λόγους, αν και έπαιρναν συντάξεις.

Με αυτούς, τις μαϊμού συντάξεις, τις λοβιτούρες που γινόταν εξοικονομήσαμε 5 δις ευρώ, με άλλα λόγια 300 εκατ. ευρώ δινόταν «τζάμπα» σε άτομα που δεν δικαιούταν συντάξεις.

Τότε προτείναμε να γίνουν τρία ταμεία, για τους τρείς κλάδους της παραγωγής και των υπηρεσιών.

Σήμερα ο Σύριζα στη λογική Κατρούγκαλου προτείνει ένα ταμείο. Από αυτό θα προκύψει η καταβαράθρωση των συντάξεων, γιατί οι κυβερνώντες είναι στην λογική του ταξικού προσήμου.

 

Η μείωση των εισφορών τυράκι για Βουλγαροποίηση των συντάξεων

Σήμερα αυτοί που πανηγυρίζουν για τα 50 ευρώ λιγότερο που πληρώνουν στον ΕΦΚΑ δεν γνωρίζουν ασφαλώς ότι θα έχουν και -25% λιγότερη σύνταξη.

Η ενοποίηση των ταμείων με την σημαία του ταξικού προσήμου του Σύριζα είναι βασισμένο στον φθόνο, την παρακμή και τη ισοπέδωση, στον διχασμό τέλος της κοινωνίας μας.

Η ΝΔ λέει ξεκάθαρα ότι αυτές οι εισφορές με τον τρόπο που έχουν νομοθετηθεί δεν μπορούν να σταθούν.

Δεν είναι δυνατόν το ασφαλιστικό μας σύστημα να γίνει ένα προνοιακό σύστημα, όπως το θέλει ο Σύριζα για να στηρίξει το ταξικό του πρόσημο, γιατί με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί και θα οδηγήσει πολλούς στην αποφυγή της ασφάλισης και στην κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας.

 

Με τον Κυριάκο θα τα καταφέρουμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά

Αναφερόμενος στην κριτική που άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  στην κυβέρνηση για την αξιολόγηση, ο Γιάννης Βρούτσης είπε πως αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Η κριτική που ασκούμε είναι γιατί η οικονομία βρίσκεται στον γκρεμό και ότι βλέπουμε σήμερα μοιάζει με θέατρο παραλόγου.

Το χειρότερο δεν είναι  τα ψέματα, αλλά οι εικόνες που βλέπουμε, θυμίζουν εικόνες του 2015. Κανείς δεν είναι σίγουρος αν και πότε θα κλείσει η αξιολόγηση και όλα αυτά τα οποία έχουν υποσχεθεί ήταν ένα μεγάλο ψωμά  που διαψεύδει την κοινωνία, τους ίδιους και το χειρότερο είναι πως οδηγεί την οικονομία προς τα κάτω.

Στο ερώτημα αν θα οδηγηθούμε σε εκλογές ο πρώην υπουργός είπε ότι αυτό είναι ευχής έργο.

Το θέλουμε, το επιδιώκουμε, το ζητάμε.

Αυτή η κυβέρνηση, ακόμα και να κλείσει η αξιολόγηση , δεν μπορεί να δημιουργήσει τις προσδοκίες για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση.

DSC05192

ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ

 

Είμαστε πάντα υποστηρικτές της υγιούς επιχειρηματικότητας

 

  • Ψηφίζουμε ΝΔ και θέλουμε να μας βοηθήσετε να εργαστούμε και πάλι στην λιπασματοβιομηχανία

 

Παρόντες στην αίθουσα όπου πραγματοποιούνταν η εκδήλωση τόσο ο παλιός συνδικαλιστής της ΒΦΛ κ. Τσεντεμείδης, όσο και απολυμένοι αλλά και εργαζόμενοι στην λιπασματοβιομηχανία.

Κατά την διάρκεια που ο πρώην υπουργός δεχόταν ερωτήσεις από το κοινό, ο κ. Τσεντεμείδης θέλησε να κάνει μια παρέμβαση η οποία ήταν τόσο μπερδεμένη που ο Γιάννης Βρούτσης δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι ακριβώς ήθελε να τον ρωτήσει.

Τελικά επενέβησαν απολυμένοι που βρισκόταν στην αίθουσα οι οποίοι έδωσαν το στίγμα τους, τόνισαν ότι είναι χολωμένοι από την συμπεριφορά τη τοπικής ΝΔ και των στελεχών της και είπαν: «κ. υπουργέ, εμείς ψηφίζουμε τη ΝΔ και θέλουμε να μας βοηθήσετε να ξαναγυρίσουμε και να εργαστούμε και πάλι στα Λιπάσματα». Μάλιστα είπαν ότι διαφωνούν με την τακτική και την πρακτική Λαυρεντιάδη και με τα όσα γίνονται στο εργοστάσιο.

Ο κ. Βρούτσης τους είπε ότι η ΝΔ στηρίζει όπως ανέφερε ξεκάθαρα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης την υγιή επιχειρηματικότητα και τους κάλεσε μετά την εκδήλωση να βρεθούν και να συζητήσουν τετ α τετ τα αιτήματα και τις επιδιώξεις τους προκειμένου να τις μεταφέρει στην ηγεσία του κόμματος.

Οι απολυμένοι σε ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης το αποδέχθηκαν και έτσι έγινε, με συνάντηση και εκτενή συζήτηση για τα όσα συμβαίνουν στο εργοστάσιο και φυσικά από ότι φάνηκε η σχέση μεταξύ νεοδημοκρατών και απολυμένων (όσων τουλάχιστον ήταν εκεί) εκτονώθηκε και μπήκε το θέμα του διαλόγου σε νέα βάση.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑