Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 5th, 2017 | by fileto

0

Μήνυμα στην Τουρκία από ΠτΔ Παυλόπουλο από Ορεστιάδα

Ηχηρό αλλά και ισχυρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση απέστειλε από την Ορεστιάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κος Παυλόπουλος συμμετέχει στους εορτασμούς των πολιούχων της νεότερης πόλης της Ελλάδας, των Αγίων Θεοδώρων.

Μετά τη λιτανεία της εικόνας Των αγίων, ο κος Παυλόπουλος δήλωσε:

«Από την ακριτική Ορεστιάδα, αυτή την ιερή μέρα της εορτής των Αγίων Θεοδώρων στέλνουμε σε όλα τα γειτονικά κράτη πριν απ’ όλα το μήνυμα της δημιουργικής και ανυπόκριτης φιλίας και της χωρίς καμία υστεροβουλία καλής γειτονίας. Στέλνουμε όμως προς την ίδια κατεύθυνση και το μήνυμα της ανυποχώρητης αποφασιστικότητάς μας να υπερασπιστούμε, ως Ελλάδα αλλά και ως συστατικό στοιχείο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, την εδαφική μας ακεραιότητα και την κυριαρχία μας, άρα την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ,με γνώμονα το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο και με έμφαση στην άνευ όρων πιστή εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης».

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα και εντός του ναού ο Μητροπολίτης Ορεστιάδας Διδυμοτείχου και Σουφλίου Δαμασκηνός καλωσορίζοντας τον κο Παυλόπουλο τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη και εν συντομία περιέγραψε την ιστορική διαδρομή της Ορεστιάδας, που χαράχθηκε μετά την υ[πογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης, για την οποία ο Μητροπολίτης σημείωσε ότι «ικανοποίησε τις παράλογες απαιτήσεις των Τούρκων».

Σε άλλο σημείο της προσφώνησης του ο ιεράρχης εκπροσωπώντας το ποίμνιο του,  δήλωσε: «Είμεθα έτοιμοι να αγωνιστούμε υπέρ πίστεως και πατρίδος» καθώς επίσης και ότι οι κάτοικοι της Ορεστιάδας ήταν, είναι και θα είναι εδώ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑