Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 6th, 2017 | by fileto

0

Ο Στυλιανίδης ενημέρωσε τον ΠτΔ για τη Θράκη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο είχε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρ. Υπουργός και τ. βουλευτής Ροδόπης της Νεας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.

Ο Ευρ. Στυλιανίδης ενημέρωσε τον Προεδρο για την κατάσταση στη Θράκη αναδεικνύοντας την ανεργία και τη μείωση του βιοτικού επιπέδου ως τις βασικές αιτίες για τη δημογραφική απογύμνωση της περιοχής, κυρίως από νέους ανθρώπους.

Υπογράμμισε την ανησυχία του και την ανάγκη να προστατευτεί η Θράκη από φωνές που προσπαθούν να την εμφανίσουν ως πεδίο σύγκρουσης και τόνισε ότι είναι χρέος όλων να θωρακιστεί και να αναδειχθεί ως πρότυπο Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας και ελκυστικός διεθνής επενδυτικός προορισμός.

Επανέφερε την παλαιότερη πρότασή του να συσταθεί Διακομματικη Επιτροπή για την Ανάδειξη και Ανάπτυξη της Θράκης, που έχει καθυστερήσει παρά την αρχική θετική ανταπόκριση όλων των πλευρών.

Τέλος ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την ευαισθησία που επιδεικνύει στα θέματα θωράκισης της χώρας και προστασίας των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων καθώς και για το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την Θράκη και γενικότερα την ακριτική Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Ευριπίδη Στυλιανίδη για την ενημέρωση και τον ενθάρρυνε να συνεχίσει τον αγώνα που κάνει τόσα χρόνια για τη Θράκη και τη Ροδόπη διότι, όπως είπε, στη σημερινή συγκυρία αυτό καθίσταται περισσότερο αναγκαίο από ποτέ. Ο κ. Παυλόπουλος δεσμεύτηκε και ζήτησε να μεταφερθεί στους Θρακιώτες η απόφαση του να στηρίξει, με όλη τη δύναμη που του δίνει ο θεσμικός του ρόλος, τα δίκαια και συμφέροντα της Θράκης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑