Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 7th, 2017 | by fileto

0

Απογοήτευση στους κτηνοτρόφους από το παζάρι της Δράμας

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 6 Απριλίου στη Δράμα το ιστορικό παζάρι των κτηνοτρόφων, εν όψει των εορτών του ΠΑΣΧΑ.

Δυστυχώς η κατάσταση ήταν αποκαρδιωτική. «Ήταν ένα ανούσιο, άοσμο και ουδέτερο παζάρι» ανέφερε σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Δράμας Γιάννης Κιτσουκάκης.

«Οι τιμές ήταν προαποφασισμένες από τα σούπερ μάρκετ και όλοι μας, τις γνωρίζαμε από πριν. Κανείς δεν διαπραγματεύτηκε, κανείς δεν είπε κουβέντα» τόνισε ο κ. Κιτσουκάκης και επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για αυτή την κατάσταση έχουν οι μεγάλες αλυσίδες των σούπερ μάρκετ που αγοράζουν σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές τα αρνιά και τα κατσίκια με στόχο να τα βάλουν στα ράφια, όχι για να κερδίσουν χρήματα από την πώληση τους, αλλά για να τα χρησιμοποιήσουν ως κράχτες για τους καταναλωτές.

Η τιμή του αρνιού έκλεισε στα 4,5 ευρώ το κιλό όταν το κόστος για τον κτηνοτρόφο προκειμένου να φέρει το αρνί σε αυτά τα κιλά για να το πουλήσει είναι 5,5 ευρώ το κιλό. «Ουσιαστικά ο κτηνοτρόφος μπαίνει μέσα 1 ευρώ το κιλό».

Όπως είπε ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Δράμας, τα περιθώρια αντίδρασης των κτηνοτρόφων είναι εξαιρετικά περιορισμένα επειδή οι περισσότεροι φοβούνται πως αν δεν πουλήσουν τα ζώα τους τώρα, έστω και με χαμηλή τιμή, θα τους μείνουν και μετά θα είναι ασύμφορο για αυτούς.

«Ο κόσμος φοβάται να αντισταθεί. Οι περισσότεροι θέλουν να πουλήσουν τα ζώα τους και να ασχοληθούν με άλλη δουλειά» είπε ο κ. Κιτσουκάκης καταδεικνύοντας την τραγικότητα της κατάστασης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑