Αθλητικά

Published on April 8th, 2017 | by fileto

0

Η Ξάνθη τίμησε τον Χρήστο Πανόπουλο!

Σε μια εκδήλωση που μάλλον “αδίκησε” τον Χρήστο Πανόπουλο, τον άνθρωπο που έγραψε την ιστορία στο ποδόσφαιρο και την προβολή της Ξάνθης και της Θράκης στην Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο, η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης βράβευσε την κορυφαία των κορυφαίων ποδοσφαιρική φυσιογνωμία της χώρας.
Δεν θέλουμε να επεκταθούμε περισσότερο…γιατί ενδεχομένως αυτές νάταν και οι δυνατότητες του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη.Και με πιο απλά λόγια,  περιμέναμε μια εκδήλωση αντάξια του Πανόπουλου. Αντίθετα ακούσαμε φλύαρους χαιρετισμούς που σε κάποιες προκάλεσαν μάλιστα την θυμηδία, “κουραστικές” ανταποκρίσεις και χιλιοειπωμένες επαναλήψεις…
Οι καλύτερες στιγμές της εκδήλωσης.

1.Το όμορφο βίντεο με το λιτό βιογραφικό του Χρήστου Πανόπουλου
2.Το επί πολύ ώρα θερμό χειροκρότημα του κόσμου (η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά) όταν τον λόγο πήρε ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης. Επί 10 λεπτά περίπου ο κόσμος όρθιος χειροκροτούσε
3.Η αυθόρμητη παρουσία του απλού κόσμου…
4.Η παρουσία των προπονητών Καραγεωργίου και Μαντζουράκη που συνέδεσαν το όνομά τους με τις επιτυχίες της Ξάνθης στην Ευρώπη…αλλά και πολλών παλιών άσσων της ομάδας.
5.Η ανατρεπτική ομιλία του Χρήστου Πανόπουλου που όσο κι αν “ενόχλησε” κάποιους Ξανθιώτες, είχε κεντρικό σημείο το μεγάλο όραμά του για μια μεγάλη ομάδα της Θράκης που θα εκπροσωπεί και θα αντιπροσωπεύει και τους τρεις Νομούς και θα αγωνίζεται στα εντός έδρας παιχνίδια, μια στη Ξάνθη, μια στη Κομοτηνή και μια στην Αλεξανδρούπολη…Ο ίδιος δεν παρέλειψε να εκφράσει τη λύπη του για τον υποβιβασμό του Πανθρακικού.
6.Η φορτισμένη και συναισθηματική ομιλία του αφεντικού της Ξάνθης που σε κάποιες φάσεις “λύγισε” και απέδειξε πόσο δεμένος νοιώθει με τη πόλη μας αλλά και όλοι τη Θράκη.
7. Η απευθείας τηλεοπτική μετάδοση της εκδήλωσης απο το Xanthi channel με δικό της συνεργείο που πρόβαλε την εκδήλωση απο τον Εβρο μέχρι τις Σέρρες και την Χαλκιδική και δέχτηκε τα συγχαρητήρια όλων.

Οι χειρότερες στιγμές…
1.Οι εντελώς κενού περιεχουμένου κάκιστες ομιλίες τόσο του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη, όσο και του Δήμαρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου…Προκάλεσαν τη νοημοσύνη μας και οι δύο και ιδιαίτερα ο δεύτερος που μίλησε και προτελευταίος. Δηλαδή πριν την ομιλία του Χρήστου Πανόπουλου.
Τον χαιρετισμό του Μητροπολίτη Ξάνθης, καλύτερα να μην τον σχολιάσουμε…αφού κοντεύουμε πλέον να αποστηθίσουμε τους λόγους του κάθε φορά που μιλάει για την ομάδα της Ξάνθης. Πολυλογίες των ίδιων πραγμάτων.
2.Η ατυχής “ανταπόκριση” του γιατρού Ορθοπεδικού κ.Γκοντόλια απο την Γερμανία που ήταν εντελώς έξω απο το ύφος της εκδήλωσης…
3.Το σνομπάρισμα κάποιων ανθρώπων που ήρθαν με λουλούδια και αυθορμητισμό να πουν δυο λόγια καρδιάς για τον Χρήστο Πανόπουλο και…”κόπηκαν” απο τους οργανωτές.
Οι αδιάφορες στιγμές.
Η μέτρια παρουσίαση της βραδιάς απο τον δημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο…Ήρθε, είπε και απήλθε. Άγχρωμος, άοσμος, “κολλημένος” με το πάνελ σε δεύτερο ρόλο…
Και με πιο απλά λόγια….Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης στην προσπάθειά του να προβληθεί και ο ίδιος με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία -που δεν ήταν άσχημη, αλλά δεν οργανώνεται και με τέτοια προχειρότητα-δυστυχώς το μόνο που κατάφερε ήταν να οργανώσει μια εκδήλωση που σε καμιά περίπτωση δεν ήταν αντάξια ενός Χρήστου Πανόπουλου.
Ευτυχώς οι ομιλητές, κάποιοι απο τους οποίους προκάλεσαν την έντονη δυσφορία και του κόσμου…όση δόξα κι αν “απόκτησαν”, αυτή είχε διάρκεια ελαχίστων λεπτών…
Το ευτύχημα..
Φυσικά η βραδιά ανήκει κυρίως σ’ αυτούς που είναι πολύ κοντά στον Χρήστο Πανόπουλο κι είναι φίλοι ψυχής στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα που πέρασε….
Το ευτύχημα ήταν ο στιβαρός, σταθερός και ρεαλιστικός λόγος του μεγαλομετόχου της Ξάνθης. Για μια ακόμη φορά είπε τα πράγματα με το όνομά τους και μπορεί η πρότασή του στο να γίνει η ομάδα της Ξάνθης  συνείδηση και ομάδα ΨΥΧΗΣ για όλους τους Θρακιώτες και στα παιχνίδια εντός έδρας να παίζει μια στη Ξάνθη, μια στην Κομοτηνή και μια στην Αλεξανδρούπολη, κάτι που δεν είναι εφικτό ενδεχομένως στη πράξη διότι προυποθέτει και αλλαγή ονόματος αλλά και υποδομή….εύκολα όμως ξεχώριζες οτι “η Ξάνθη, ήταν, είναι και παραμένει” η κυρίαρχη πόλη της ψυχής του….
Να συγχαρώ ιδιαίτερα το προσωπικό του Le chalet και της Ξάνθης για την ευγένεια και την αμεσότητά του στην οργάνωση της εκδήλωσης…

πηγή: Μαχητής


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑