Εκδηλώσεις

Published on April 9th, 2017 | by fileto

0

Πραγματοποιήθηκε η τελετή ανάδειξης των Φιλίππων

Η Λυδια Κονιόρδου έχει ένα συναισθηματικό δέσιμο με το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων μια και έχει ερμηνεύσει σημαντικές ερμηνείες σε τραγωδίες αρχαίων Ελλήνων τραγωδών.

Αυτή τη φορά ήρθε ως υπουργός Πολιτισμού για να παραβρεθεί στην τελετή εορτασμού της ένταξης των Φιλίππων  στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του αρχαίου θεάτρου, όπου τοποθετήθηκε και η αναθηματική πλάκα.

Πέραν της υπουργού και της θαυμάσιας ηλιόλουστης ημέρας, παραβρέθηκαν ο μητροπολίτης Φ.Ν.& Θ. Προκόπιος, ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, οι βουλευτές της Καβάλας, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης, εκπρόσωποι της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και του υπουργείου Πολιτισμού, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α.

Η τελετή άνοιξε με την «Ωδή στη Χαρά» από την Ένατη Συμφωνία του Μπετόβεν  από τις φιλαρμονικές του Δήμου Καβάλας και της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑