Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 21st, 2017 | by fileto

0

Χοντρό μετρητό πιάνουν στο τελωνείο Κήπων

Οι ελεγκτές του Τμήματος Δίωξης, σε ελέγχους που πραγματοποίησαν στο χρονικό διάστημα 13/4/17 έως 19/4/2017 “ανακάλυψαν” πολλά “ευρήματα” σε εφτά (7) διαφορετικές περιπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε αυτοκίνητο με αριθ. κυκλοφορίας Νορβηγικών αρχών, κατά την είσοδό του στη χώρα, ο οδηγός, καταγωγής Τουρκίας μετέφερε χωρίς να δηλώσει 155.000 Νορβηγικές κορώνες. Επιβλήθηκε και εισπράχθηκε πρόστιμο περίπου 4.500€.

2. Σε έλεγχο που διενήργησαν σε αυτοκίνητο με αρ. κυκλοφορίας Ελληνικών αρχών κατά την είσοδό του στη χώρα, προερχόμενο από Γεωργία, επιβάτιδα του Ι.Χ. μετέφερε στην χειραποσκευή της 34.700€ χωρίς να υποβάλει την προβλεπόμενη δήλωση. Τα χρήματα δεσμεύθηκαν και το προβλεπόμενο πρόστιμο ανέρχεται στο ποσό των 9.000€ περίπου.

3. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε επιβάτιδα λεωφορείου Ιρακινής καταγωγής με προορισμό το Βέλγιο, ανακάλυψαν στην προσωπική της χειραποσκευή 16.000€ τα οποία δεν είχε δηλώσει στο Τελωνείο. Επιβλήθηκε και εισπράχθηκε πρόστιμο περίπου 4.000€.

4. Σε έλεγχο που διενήργησαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με αριθ. κυκλοφορίας Ολλανδικών αρχών, ο οδηγός με καταγωγή Τουρκίας μετέφερε 26.500€ κρυμμένα στις κάλτσες των ποδιών του χωρίς να τα δηλώσει ως όφειλε στην Τελωνειακή αρχή. Επιβλήθηκε και εισπράχθηκε πρόστιμο περίπου 7.000€.

5. Σε έλεγχο λεωφορείου που εκτελούσε δρομολόγιο Γεωργίας-Ελλάδος διαπιστώθηκε ότι οδηγός μετέφερε επιμελώς κρυμμένα σε διάφορα σημεία του οχήματος 200 πακέτα τσιγάρων, τα οποία ανακαλύφθηκαν με τους σκύλους ανιχνευτές καπνικών. Επιβλήθηκε και εισπράχθηκε πρόστιμο 1.536€.

6. Σε έλεγχο Ι.Χ. αυτ/του με αρ. κυκλοφορίας Ελληνικών αρχών που εισέρχονταν στη χώρα βρέθηκαν κρυμμένα σε χώρο κάτω από το αμάξωμα 20 κούτες τσιγάρα. Επιβλήθηκε και εισπράχθηκε πρόστιμο 1.536€.

7. Σε έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτ/του με αριθ. κυκλοφορίας Ελληνικών αρχών βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε ειδική κατασκευή κάτω από το αμάξωμα 220 πακέτα τσιγάρων. Επιβλήθηκε και εισπράχθηκε πρόστιμο 1.685€.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑