Εκδηλώσεις

Published on April 23rd, 2017 | by fileto

0

Μουσικά σχολεία από τα Βαλκάνια για τον Μάνο στην Ξάνθη

Χίλιοι διακόσιοι και πλέον μαθητές από Μουσικά Σχολεία της χώρας αλλά και του εξωτερικού και τρεις χιλιάδες και πλέον μαθητές από σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ξάνθης, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας συμμετέχουν στις φετινές καθιερωμένες πλέον εκδηλώσεις του θεσμού που ακούει στο όνομα, “ΞΑΝΘΗ, Πόλις Ονείρων Μουσικής”.

ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΝΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Μουσικό Σχολείο Αμύνταιου, Μουσικό Σχολείο Άρτας, Μουσικό Σχολείο Βόλου, Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Μουσικό Σχολείο Ιλίου, Μουσικό Σχολείο Καβάλας, Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας, Μουσικό Σχολείο Λευκάδας, Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, Μουσικό Σχολείο Πάτρας, Μουσικό Σχολείο Πειραιά, Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας, Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας, Μουσικό Σχολείο Τρικάλων

Εξωτερικού: Ρουμανίας – Colegiul Carol I, Τουρκία – Ankara, Τουρκία – Aydin dogan, Βουλγαρία, Stara Zagora – National school of music and performing arts

Όπως τονίζει ο δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος: «Από εδώ, από την Ξάνθη την γενέτειρα πόλη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μάνου Χατζιδάκι τα παιδιά, μέσα από την μουσική τους, στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα συνεργασίας και αδελφοσύνης προς όλους, για έναν όμορφο κόσμο που ξέρει να μένει ενωμένος στα δύσκολα. Ο Μάνος Χατζιδάκις έλεγε ότι «Η μουσική είναι τελετή αποκάλυψης που απαιτεί αθωότητα και μνήμη.

Ηθικό χρέος όλων μας απέναντι στη νέα γενιά να την στηρίξουμε και να την βοηθήσουμε να υλοποιήσει, να ζήσει τα όνειρά της, να χαρεί τη ζωή και να υπηρετήσει με σεβασμό τις πανανθρώπινες αξίες της.

Εκφράζω τις ευχαριστίες μου και τις ευχές μου στη νεολαία μας που καταφέρνει με τη μουσική να ενώσει τις δυνάμεις της, να εκφράσει σκέψεις και συναισθήματα και να δημιουργήσει τις βάσεις για την εκπλήρωση των ονείρων της.

«Ζω τα όνειρα μου μέσα από τη μουσική. Παρατηρώ τη ζωή μου μέσα από τη μουσική, την κάνω πιο όμορφη μέσα από τις νότες.»


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑