Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 26th, 2017 | by fileto

0

Πρόβλημα και καθυστέρηση στα τελωνεία με τις ταυτότητες

Προβλήματα στο τελωνείο των Κήπων αλλά και σε άλλους μεθοριακούς σταθμούς της περιοχής μας και της χώρας μας ειδικά στα χερσαία σύνορα, που επιβαρύνουν την κίνηση είναι και οι απαρχαιωμένες ελληνικές ταυτότητες που δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθούν αυτόματα καθώς δεν διαθέτουν ούτε μικροτσίπ ούτε barcode με αποτέλεσμα για κάθε ταυτότητα…να χρειάζεται έλεγχος στο σύστημα με το χέρι!

Τι κι αν οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών μας ανακοίνωνα ότι θα εκσυγχρονιστούν και οι ταυτότητες… τι κι αν η χώρα έχει περάσει από σαράντα μνημονιακά κύματα, φαίνεται πως μυαλό… δεν βάζουμε καθώς όποιοι σχεδίασαν τις ταυτότητες αυτές που εκδίδονται ως “νέες” τα τελευταία χρόνια… δεν πρόβλεψαν ότι για ελέγχους θα υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Είναι ξεκάθαρο ότι στη χώρα αυτή αγαπάμε τη λεγόμενη “μανιβέλα” και μας αρέσει να δυσκολεύουμε τη ζωή μας.

Ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός που απαιτεί πλήρη έλεγχο για μετακινήσεις από και προς χώρες εκτός Σένγκεν, επηρεάζει όπως είναι λογικό τα τελωνεία του Έβρου στα σύνορα με την Τουρκία.

Βασική αιτία της καθυστέρησης, είναι ότι οι ελληνικές ταυτότητες δεν υπάρχει τρόπος να διαβαστούν από reader, οπότε αναγκαστικά πρέπει όλα τα στοιχεία να πληκτρολογούνται…, τονίζουν στελέχη του Τελωνείου Κήπων και συνεχίζουν: «καταλαβαίνετε πόση ώρα χρειάζεται π.χ. για έλεγχο σε ένα λεωφορείο με 50 Έλληνες, έλεγχος που μέχρι πρότινος θα τελείωνε σε μερικά λεπτά”.

Κι αν τώρα παρατηρείται πρόβλημα, φανταστείτε τι έχει να γίνει το καλοκαίρι, όταν θα έρχονται Τούρκοι μετανάστες από την Ευρώπη κατά πολλές χιλιάδες για να μπουν στην Τουρκία μέσω Ελλάδας, ή και τουρίστες, καθώς ακόμα κι αν έχουν ευρωπαϊκά ταξιδιωτικά έγγραφα, ο νέος κανονισμός καταργεί τον δειγματοληπτικό έλεγχο και επιβάλλει υποχρεωτικό έλεγχο στοιχείων…σε όλους.

Είναι ξεκάθαρο πως τα τελωνεία του Έβρου και ειδικά των Κήπων θα πρέπει άμεσα να ενισχυθούν με προσωπικό πριν αρχίσει η καλοκαιρινή περίοδος γιατί τότε… θα είναι αργά».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑