Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 27th, 2017 | by fileto

0

Για το θεαθήναι η περιοδεία Κουντουρά σε Θάσο και Καβάλα

Μετά από μια κουβέντα στο πόδι σήμερα το πρωί με τον δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά που κάνει περιοδεία στο νομό Καβάλας πέρασε στη Θάσο.

Στο νησί της Θάσου είχαμε μια σύσκεψη, στις 11:00 το πρωί στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Κώστα Χατζηαμμενουήλ, τοπικούς παράγοντες και φορείς τουρισμού της περιοχής.

Οι εκπρόσωποι του νησιού ενημέρωσαν την υπουργό για προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως το γεγονός ότι η Θάσος ανήκει πλέον στο αυξημένο καθεστώς ΦΠΑ.

Παράλληλα έγινε συζήτηση για τη δημιουργία μαρίνας στο Λιμένα αλλά και το ενδεχόμενο επέκτασης του λιμανιού της περιοχής για να δέχεται και πλοία κρουαζιέρας.

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας, Σταυρούλα Δαδάκη ξενάγησε την Έλενα Κουντουρά στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θάσου και στις αρχαιότητες, αλλά και σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος του νησιού.

Αύριο η κ. Κουντουρά θα συναντηθεί στις 9 το πρωί, με την δήμαρχο κατά την διάρκεια επίσκεψής της στο Μουσείο Καπνού, θα έχει συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας στο Διοικητήριο στις 10:00 και θα δώσει συνέντευξη Τύπου πριν πάει στην παράλια ζώνη του Δήμου Παγγαίου, επισκεπτόμενη τα Λουτρά Ελευθερών και τους Αμμόλοφους, ενώ θα συνεχίσει με το Βαπτιστήριο Λυδίας, τον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων και θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμά της.

 

Να κάνουμε μια task force για προώθηση των θεμάτων τουρισμού

Σε σύσκεψη που έγινε με φορείς από την ΑΜ-Θ η υπουργός αναφέρθηκε στην αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης την τελευταία διετία και στις δυνατότητες προσέλκυσης τουρισμού όλο το χρόνο, μέσα από την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων στο θεματικό τουρισμό και τον συντονισμό των δράσεων των εμπλεκόμενων φορέων.

Συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας για την εξέταση και προώθηση όλων των θεμάτων, με έμφαση στην συνδεσιμότητα, την διαθεσιμότητα των υποδομών φιλοξενίας και μια task force για την προώθηση των θεματικών τουριστικών προϊόντων, όπως ο πολιτιστικός τουρισμός, ο θρησκευτικός, ο ιαματικός, ο τουρισμός υπαίθρου, η κρουαζιέρα, το city-break και η γαστρονομία.

Στην τοποθέτησή τους οι φορείς εξήραν το έργο του Υπουργείου Τουρισμού και την υποστήριξη στην προώθηση και προβολή στο εξωτερικό της Περιφέρειας, ενώ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για πρόσφατες ενέργειες αναπτυξιακού χαρακτήρα, όπως η ταχεία αναγνώριση των ιαματικών πηγών στην περιοχή.

Παρουσίασαν αναλυτικά τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους για κάθε ζήτημα ξεχωριστά, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει καθιερωθεί με το Υπουργείο και τον ΕΟΤ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑