Lifestyle

Published on May 22nd, 2017 | by fileto

0

Σαρδέλα παντρεμένη, τυλιγμένη σε φύλλα καπνού… Καβάλας

Σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το Μουσείο Καπνού του Δήμου Καβάλας, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017, και σε ημερίδα με τίτλο «Ο καπνός αλλιώς» ακούστηκαν για πρώτη φορά ιδέες για συνταγές που περιέχουν και φύλλα καπνού!

Πέρα από την προβολή που θα πρέπει να έχει το Μουσείο Καπνού της Καβάλας, η μεταφορά του στην Δημοτική Καπναποθήκη σε μεγαλύτερη έκταση η οποία όπως λέχθηκε θα επιτευχθεί μετά από 2 χρόνια μια και χρειάζονται πολλές και μεγάλες παρεμβάσεις, ο καπνός μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το Μουσείο για την φαρμακευτική, την κοσμετολογία, την γαστρονομία και εμείς θα πούμε για την παραγωγή παλιών χαρμανιών με την δημιουργία –παραγωγή τσιγάρων από μάρκες που χάθηκαν με την συνεργασία καπνοβιομηχανιών.

Ο ομιλητής Απόστολος Καλύβας, ο οποίος είναι και ερευνητής, μίλησε για τη βελτίωση του καπνού, ως εργαλείο παραγωγής καινοτόμων προϊόντων, φέρνοντας παραδείγματα. Όπως για παράδειγμα καύσιμα αυτοκινήτων κι αεροπλάνων, στηριγμένα στο λάδι του καπνού.

Η πρόεδρος των φαρμακοποιών Καβάλας Σίσυ Ρακιτζή μίλησε για τη φαρμακευτική χρήση του καπνού, με παραδείγματα προϊόντων καπνού που έχουν θεραπευτική δράση, στην κτηνιατρική, τους πονοκεφάλους και την δερματολογία.

Η γεωπόνος Παυλίνα Ιορδανοπούλου, συνέδεσε τον καπνό με την αρωματοθεραπεία και η έκπληξη ήρθε από τον σεφ Νίκο Φωτιάδη ο οποίος βάζει τον καπνό στην γαστρονομία που εκτός ότι τα ανέφερε τα παρασκεύασε και τα προσέφερε στους παρισταμένους με συνταγές όπως: Σαρδέλα παντρεμένη, τυλιγμένη με φύλλο καπνού.

Ταραμάς σέρτικος, με εκχύλισμα καπνών και Μυδοπίλαφο της Ανατολής με εκχύλισμα καπνών.

Καταπληκτικό, μια και οι παρευρισκόμενοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό και την ιδιαίτερη γεύση να τους γαργαλάει τον ουρανίσκο!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑