Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 26th, 2017 | by fileto

0

Ήρθαν οι πρώτοι Ρώσοι τουρίστες στη Θάσο

Νωρίς και στην ώρα του, στις 07:35 το πρωί προσγειώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» η πτήση με κωδικό EL 609 από το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας. Με την προσγείωση της πτήσης αυτής άνοιξε ένα καινούριο κεφάλαιο στον τουρισμό της Καβάλας, της Θάσου και ευρύτερα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην υποδοχή που διοργανώθηκε στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» παραβρέθηκαν και καλωσόρισαν τους επιβάτες της πτήσης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος και ο εμπορικός διευθυντής της Ellinair, κ. Σταύρος Δαλιάκας.

Οι επιβάτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικές νοστιμιές από δροσερά κεράσια, κουραμπιέδες, γλυκίσματα και αρτοσκευάσματα, αλλά και να χορέψουν με το χορευτικό που βρισκόταν εκεί το πολύ γνωστό σε αυτούς …συρτάκι!

04

Ο αντιπεριφερειάρχης μετέφερε τον χαιρετισμό της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη, ευχαρίστησε τον όμιλο Μουζενίδη, την Ellinair και προσωπικά τον κ. Μπόρις Μουζενίδη, για την επιλογή του να δρομολογήσει απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» και ευχήθηκε, η εταιρεία να αναπτύξει ακόμη περισσότερο, το μεταφορικό έργο που παρέχει στην Περιφέρεια και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο εμπορικός διευθυντής της Ellinair, κ. Σταύρος Δαλιάκας ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την υποδοχή και προσωπικά τον αντιπεριφερειάρχη, ενώ εξέφρασε την ευχή να επεκταθούν οι εργασίες της Ellinair στην Περιφέρεια και ανακοίνωσε τη δρομολόγηση επιπλέον πτήσεων και από πόλεις της Γερμανίας.

Ο Θ. Μαρκόπουλος δώρισε σχετικό αναμνηστικό στον διευθυντή της Ellinair για την πρώτη προσγείωση της εταιρείας στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν χορεύτριες του Λυκείου Ελληνίδων, οι οποίες προσέφεραν ένα διαφορετικό χρώμα, μαζί με τα τοπικά προϊόντα που προσφέρθηκαν και το τουριστικό υλικό.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης, και ο τέως αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και περιφερειακός σύμβουλος, κ. Μιχάλης Αμοιρίδης.

Τέλος, αξίζει να καταγραφεί, ότι πολλοί από τους αφιχθέντες τουρίστες είχαν επισκεφθεί στο παρελθόν ή είχαν ακούσει για τη Θάσο και γι’ αυτόν τον λόγο επέλεξαν να την επισκεφθούν και πάλι, λέγοντας τα καλύτερα λόγια για το νησί και για την εμπειρία τους από την προηγούμενη επίσκεψή τους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑