Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 26th, 2017 | by fileto

0

Αιτία Πολέμου τα διόδια στην Καβάλα και μπλόκα!

Η κ. Τσανάκα στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο ανέφερε ότι «σε αυτή την αίθουσα πριν πολλά χρόνια κάποιοι άλλοι είχαν διαμαρτυρηθεί για την ανάγκη δημιουργίας της Εγνατίας Οδού και κατάφεραν να απαλλάξουν την πόλη της Καβάλας από τον βραχνά της κίνησης που δεχόταν από τα κυκλοφοριακά φορτία Ανατολής και Δύσης.

Σήμερα εμείς θα πρέπει να αποφασίσουμε να αντιδράσουμε στο γεγονός ότι η δημιουργία και λειτουργία διοδίων στο ύψος της Άσπρης Άμμου, θα μας φέρει τον εφιάλτη της κυκλοφοριακής ασφυξίας και θα μας δημιουργήσει προβλήματα στην ασφάλεια των παιδιών μας, του τουρισμού μας και γενικά στην εύρυθμη λειτουργία της  Καβάλας, εφόσον πολλοί θα επιλέγουν να περνούν από την πόλη με τα οχήματά τους, για να μην πληρώνουν διόδια. Έχουμε υποχρέωση στα παιδιά μας και στο μέλλον μας να αντιδράσουμε…».

Μία ώρα κράτησε χθες η συνεδρίαση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου μια και όλοι αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν πέρα από την έκδοση ψηφίσματος που αντιτίθενται στη λειτουργία διοδίων αλλά και στον συμβολικό αποκλεισμό τόσο της Εγνατίας Οδού όσο και των άλλων δρόμων που οδηγούν στην πόλη για 20 λεπτά της ώρας, την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017, στις 5 το απόγευμα.

Τα μπλόκα θα αποκλείσουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας στο 478ο χιλιόμετρο, στον Άγιο Σίλα, στην Άσπρη Άμμο και αλλού και για 20΄ δεν θα μπορεί να μπει και να βγει κανένα αυτοκίνητο στην πόλη αλλά και θα σχηματιστούν ουρές αυτοκινήτων και στα δύο ρεύματα της Εγνατίας Οδού!

 

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Το ψήφισμα το οποίο και πήρε ομόφωνη απόφαση για την έκδοσή του, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Οι δημότες μας εξ αιτίας τέτοιων αποφάσεων, έχουν πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά και έχουν υποβληθεί σε τεράστιες θυσίες.

Το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας και σύσσωμοι οι εμπλεκόμενοι και συναρμόδιοι φορείς δηλώνουν ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουν την εκτρωματική παρέμβαση με την τοποθέτηση διοδίων στο 478ο χλμ.

Για όλους τους κατοίκους, τυχόν τέτοιες σκέψεις πόσο μάλλον η υλοποίησή τους αποτελούν ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!

Καλούμε την Πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της καθώς και τους εμπλεκόμενους φορείς να ΑΝΑΚΑΛΕΣΟΥΝ άμεσα τις αποφάσεις σχετικά με την τοποθέτηση διοδίων στο ως άνω σημείο!».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑