Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 30th, 2017 | by fileto

0

Η Καταιγίς σε πλήρη εξέλιξη και μετά εκδηλώσεις

Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017» και τις εορταστικές εκδηλώσεις με τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Καμαριώτισσας μια κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού.

Η κανονιοφόρος θα καταπλεύσει στο λιμένα της Καμαριώτισσας την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 ενώ στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί και να περιηγηθεί στην κανονιοφόρο και ώρες 12:00 με 20:00 της ίδιας ημέρας.

Με την άσκηση αυτή και τις παράλληλες εκδηλώσεις, όπου θα συμμετάσχουν το σύνολο των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού αναδεικνύονται οι ισχυροί και άρρηκτοι δεσμοί του Ελληνικού λαού με τη θάλασσα και το Πολεμικό Ναυτικό.

 

ΣΕ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑΣΟ

Επίσης την Πέμπτη, 1η Ιουνίου 2017, το Πολεμικό Ναυτικό προγραμμάτισε εορταστικές εκδηλώσεις με τίτλο “Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος” στο Λιμένα της Θάσου.

Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων θα γίνει κατάθεση στεφάνου στις 10.00 π.μ. στο μνημείο του Κωνσταντίνου Κανάρη μπροστά από το ΚΑΠΗ Θάσου.

Θα ακολουθήσει και ο κατάπλους Πολεμικού Πλοίου του Αρχηγείου Στόλου.

Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται το πολεμικό πλοίο από τις 12.00 μέχρι τις 20.00.

Την ίδια μέρα Πέμπτη 1 Ιουνίου στις 08.00 το πρωί θα καταπλεύσει στον επιβατικό λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος» η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Σαλαμίς» στο πλαίσιο της άσκησης  «Καταιγίς 2017», με σκοπό να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Πολεμικού Ναυτικού υπό τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος».

Στις 10.00 το πρωί της ίδιας μέρας, στην προτομή του ναυάρχου Κωνσταντίνου Κανάρη (παραλιακή λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως), θα τελεστή επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων στους ναυτικούς αγώνες του Έθνους και θα γίνει κατάθεση στεφάνου από τον Υπαρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, Υποναύαρχο Ιωάννη Παξιβανάκη και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Η φρεγάτα «Σαλαμίς» θα παραμείνει στο λιμάνι ολόκληρη την ημέρα της Πέμπτης (θα αποπλεύσει στις 20.00 το βράδυ) και το πολεμικό σκάφος θα είναι επισκέψιμο για το κοινό κατά τις ώρες από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι και τις 19.00 το απόγευμα, όπου το κοινό μπορεί να ξεναγηθεί από στα στελέχη του πλοίου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑