Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 31st, 2017 | by fileto

0

Είναι αργά για δάκρυα, τα διόδια θα γίνουν στην Καβάλα

Πάνω από 500 Καβαλιώτες απέκλεισαν σήμερα στις 5 το απόγευμα και για 20 λεπτά της ώρας την Εγνατία Οδό στο ύψος του 487ου χιλιομέτρου όπου έχει προγραμματιστεί να ανεγερθούν τα νέα διόδια.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε από την κατεπείγουσα έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία επισφραγίστηκε με το κάλεσμα των φορέων τους οποίους εκπροσώπησαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και κατέληξαν στον χθεσινό συμβολικό αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού και των εισόδων της Καβάλας στους κεντρικούς οδικούς άξονες, τονίζοντας ότι «είναι άδικη και παράλογη η απόφαση εγκατάστασης νέου σταθμού διοδίων, το δεύτερο κατά σειρά εντός των διοικητικών και γεωγραφικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας».

Παράλληλα τόνισαν ότι αυτός ο νέος σταθμός διοδίων της Καβάλας θα επιφέρει ένα ακόμα πλήγμα στην ελεύθερη μετακίνηση πολιτών και εμπορευμάτων με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Η ανακοίνωση από τον Δήμο Καβάλας, έλεγε ότι σύσσωμη η τοπική κοινωνία μέσα σε κλίμα ομοφωνίας και συνεργασίας θα διατρανώνουν τη φωνή τους ενάντια σε κάθε νέα προσπάθεια, απ’ όπου κι αν προέρχεται, για περεταίρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

18765923_10210942813340988_3720183785172549646_n18768251_1321334844650653_358859381177816729_o

Για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών το Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ διέθεσαν λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση στο χώρο της συγκέντρωσης, με ώρα αναχώρησης στις 16.00 από το Δημοτικό Κήπο, αλλά ελάχιστοι ήταν εκείνοι που επέλεξαν να μετακινηθούν με αυτά.

 Με το πρόσχημα ότι η Καβάλα όχι μόνο δεν τυγχάνει της προσοχής της πολιτείας, αλλά αντίθετα διαρκώς με αποφάσεις και παραλείψείς της υποβαθμίζεται διαρκώς.

Ήδη έχει υποστεί από τέτοιες αποφάσεις καίριο πλήγμα κατά το παρελθόν σε ότι αφορά την αναπτυξιακή και οικονομική πορεία του, θεωρεί ότι με τα διόδια θα επέλθει ένα καίριο χτύπημα που θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης και θα μετατρέψει το κέντρο της σε ένα απέραντο φρενοκομείο με την διέλευση χιλιάδων οχημάτων – φορτηγών σε καθημερινή βάση.

Κυκλοφοριακό χάος, περιβαλλοντικές καταστροφές, νέφος, ηχορύπανση, αύξηση ατυχημάτων, κατακόρυφη μείωση του τουριστικού ρεύματος, είναι μερικές μόνο από τις συνέπειες που σηματοδοτεί η τοποθέτηση σταθμού διοδίων στο 476ο χλμ., Ηγουμενίτσας – Έβρου και ειδικότερα στο ύψος του Περιγιαλίου και οι διαμαρτυρόμενοι καλούν την πολιτεία και τα αρμόδια όργανα της καθώς και τους εμπλεκόμενους φορείς να ανακαλέσουν άμεσα τις αποφάσεις σχετικά με την τοποθέτηση διοδίων στο ως άνω σημείο, καθώς και σε κάθε άλλο νέο σημείο της Εγνατίας οδού.

Τέλος σε περίπτωση που το Παγκαβαλιώτικο αίτημα δεν ικανοποιηθεί οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν εντατικά, ενώ θα υπάρξει και προσφυγή στη Δικαιοσύνη.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑