Lifestyle

Published on June 6th, 2017 | by fileto

0

Κυκλοφόρησε και είναι δροσερός ο “Φονιάς” της Σαμοθράκης

Και επιτέλους μετά από τέσσερα χρόνια αναμονής και γραφειοκρατίας η μπύρα “Φονιάς” που όλοι περιμέναμε κυκλοφόρησε!

Μετά από έτη κόπων και προσπαθειών, το όραμα του κ. Αποστολάκου πήρε σάρκα και οστά!

Ο Αθηναίος κ. Αποστολάκος που αγάπησε και ερωτεύτηκε τη Σαμοθράκη, μετακόμισε σε αυτή και άνοιξε τη Μικροζυθοποιία Σαμοθράκης.

Το πάθος και το μεράκι για την μπύρα τον οδήγησε στο Home brewing / οικιακή ζυθοποίηση και αυτό το πάθος για την απόλαυση και την παραγωγή μπύρας μεταδόθηκε και στην υπόλοιπη οικογένεια. Ώσπου φτάνουμε στο σήμερα, όπου κρατάει τη δική του μπύρα στα χέρια του.

Πριν 40 μέρες κυκλοφόρησε η μπύρα μας, αν και άργησε λόγω γραφειοκρατίας επιτέλους διατίθεται στο κοινό. Ήδη βρίσκεται σε περιοχές του Έβρου, στην Αθήνα, στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη, στη Θεσσαλονίκη, στο Ναύπλιο, στην Ημαθία και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας”, μας τόνισε ο κ. Αποστολάκος.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε τι το διαφορετικό έχει η μπύρα “Φονιάς”. Η απάντηση; “Η μπύρα “Φονιάς” δεν είναι βιομηχανική μπύρα, μαζικής κατανάλωσης, είναι φτιαγμένη με ιδιαίτερα υλικά και πλούσια γεύση”.

Η επόμενη ερώτηση ήταν σχετικά με το όνομά της… Γιατί “Φονιάς”; O κύριος Αποστολάκος μας εξήγησε πως η μπύρα “Φονιάς” είναι “δυνατή” σε αλκοόλ, όπως ο φονιάς είναι δυνατός και απρόσμενος, έτσι ακριβώς και η μπύρα. Πέραν φυσικά  από αυτό είναι φρέσκια και δυναμική όπως και ο μεγαλύτερος καταρράκτης, και χείμαρρος του νησιού, ο ΦΟΝΙΑΣ.

Και γιατί στη Σαμοθράκη; Επειδή είναι το μέρος που ο κ. Αποστολάκος επισκέπτεται εδώ και 35 χρόνια μαζί με την οικογένειά του και πλέον ζει εκεί. “Ήταν μια κίνηση προς τα παιδιά μου. Ήθελα να έχουν μια δουλειά, μια επιχείρηση σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε”, μας επισημάνει.

Να τονίσουμε πως κύριο συστατικό της μπύρας είναι το νερό του νησιού, που είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης και πως το κριθάρι είναι από την Κομοτηνή.

πηγή: e-evros


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑