Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 30th, 2017 | by fileto

0

Βούλγαρος στοίβαζε στην καρότσα του φορτηγού λαθρομετανάστες

Στη σύλληψη μέλους συμμορίας που μετέφερε και προωθούσε παράνομα αλλοδαπούς, τους οποίους έκρυβε μέσα σε κρύπτη στο φορτηγό του, προχώρησαν, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 22χρονο Βούλγαρο, σε βάρος του οποίου, αλλά και σε βάρος  συνεργών του, σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της συμμορίας, παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή και διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί στην Εγνατία Οδό (πλησίον Κόμβου Αγίου Ανδρέα – Καβάλα), αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συλληφθείς και πραγματοποίησαν έλεγχο.

Κατά τη διενέργεια του ελέγχου διαπιστώθηκε η μεταφορά 23 αλλοδαπών, πακιστανικής υποκοότητας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο – κρύπτη στην οροφή της καρότσας, ο οποίος λόγο της μορφολογίας – κατασκευής του, της απουσίας εξαερισμού, καθώς και της απουσίας οποιουδήποτε είδους ασφαλιστικών ζωνών, εγκυμονούσε κινδύνους για την ζωή και την σωματική ακεραιότητα των μεταφερόμενων αλλοδαπών.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, εισήλθαν παράνομα στη χώρα από παραμεθόριο περιοχή του Νόμου Έβρου και θα κατέβαλαν μέσω συγγενών τους, 2.000 ευρώ προκειμένου να μεταφερθούν στην Ιταλία.

Κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα ως μέσο μεταφοράς, δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο δράστης για τις συνεννοήσεις του και χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα της Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑