Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 10th, 2017 | by fileto

0

Παρα λίγο να καει το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Οι σειρήνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ούρλιαζαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα (ήταν 11 βράδυ της Κυριακής 9 Ιουλίου 2017), και η ψυχή όλων έσφιξε καθώς κάτι κακό προμήνυε αυτή η κινητοποίηση.

Ο λόγος της άμεσης κινητοποίησης όλης σχεδόν της δύναμης της Π.Ε. ήταν η φωτιά που ξέσπασε στο περιαστικό δάσος κάτω από το Γηροκομείο Κωνστάντειο της Καβάλας στην περιοχή του Αγίου Σίλα.

Οι δυνάμεις έπεσαν με δύναμη στην εστία και την έσβησαν πριν επεκταθεί και λαμπαδιάσει όλη την πευκόφυτη περιοχή.

Η αιτία που ξέσπασε η πυρκαγιά ήταν σπινθήρες που ξεκίνησαν από ξύλινο στύλο της ΔΕΗ οι οποίοι έπεσαν πάνω στα ξερά χόρτα που αυτή την εποχή βρίσκονται σε αφθονία στο περιαστικό δάσος και άρπαξαν σαν δαδί!

Εικάζεται μια και η ανάκριση και η έρευνα της Πυροσβεστικής είναι σε εξέλιξη ότι ο σπινθήρας προκλήθηκε ή από κάποιο πουλί που ακούμπησε στα καλώδια και προκάλεσε βραχυκύκλωμα ή από άλλη αιτία μια και η γραμμή διανομής ρεύματος είναι μεν μέσης τάσης (20.000 VOLT), αλλά ικανή να προκαλέσει ειδικά στο σημείο που βρίσκεται προβλήματα…

Στο περιστατικό βρέθηκαν αμέσως η ασθμαίνουσα δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας Καβάλας Σταύρος Κιβράκης και ο Άρης Βέρρος που είναι και μόνιμος κάτοικος της περιοχής Βασιλάκη!

Μετά το σβήσιμο της φωτιάς δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παρέμειναν στο σημείο για να επιτηρούν μην τυχόν και υπάρξουν αναζωπυρώσεις και τρέχουμε και δεν φτάνουμε…

Τέλος καλό όλα καλά προς το παρόν!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑