Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 19th, 2017 | by fileto

0

Πολύ λαθραίο ποτό περνά τα σύνορα της Βουλγαρίας για την παραλία

Με λαθραία ποτά, κυρίως ουίσκι, βότκα και τζιν, από τη Βουλγαρία είχαν γεμίσει κάβες σε μπαράκια και κλαμπάκια της Βόρειας Ελλάδας με την αστυνομία συνεχώς σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές ειδικά στον Προμαχώνα να δίνουν μάχη για να ανακαλύψουν τα παράνομα φορτία.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες εκτιμάται ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι υπερβαίνουν τα 5 εκατ. ευρώ.

Μια κραυγαλέα περίπτωση είναι ότι μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του αρμόδιου τμήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν έξι άτομα.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε αποθήκη του κυκλώματος και σε φορτηγό κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων περίπου 3.500 λίτρα αλκοόλης, πάνω από 2.500 φιάλες λαθραίων αλκοολούχων ποτών και πλήθος άδειων μπουκαλιών και πλαστών ετικετών.

Η συμμορία δραστηριοποιούνταν, όπως εξακριβώθηκε, από τα μέσα του 2012 στην παρασκευή και στην παράνομη εισαγωγή λαθραίων οινοπνευματωδών ποτών και αλκοόλης από τη Βουλγαρία.

Τα λαθραία ποτά, όπως προέκυψε, μεταφέρονταν κρυμμένα μέσα σε φορτηγό γεμάτο με καυσόξυλα.

 

Η περίπτωση με τα κρασιά για Θάσο

Πριν από τρείς εβδομάδες συνελήφθη στο τελωνείο του Προμαχώνα Γερμανός υπήκοος ο οποίος μετέφερε κούτες με κρασιά τα οποία προοριζόταν για ταβέρνα στη Θάσο και μετά τη σύλληψή του ανέφερε ότι δεν γνώριζε ότι θα πρέπει να έχουν ταινίες και να έχουν πληρωθεί δασμοι και φόροι.

Νέα μπάζα προχθές ότι πέντε άτομα συνελήφθησαν, στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς του Τμήματος και Συνοριοφύλακες, για λαθραία ποτά και καπνό.

Ειδικότερα συνελήφθη μια 59χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς εισήγαγε και μετέφερε με το όχημα της συνολικά 144 φιάλες και κουτιά διάφορων αλκοολούχων ποτών, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, προέκυψε ότι τα λαθραία ποτά προορίζονταν για 47χρονη ομοεθνής της, ιδιοκτήτρια καταστήματος στην Αχαΐα, η οποία εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και συνελήφθη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα της 47χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 37 φιάλες και κουτιά αλκοολούχων ποτών.

Επίσης συνελήφθη ενας 49χρονος υπήκοος Βουλγαρίας καθώς είχε εισάγει παράνομα στη χώρα μας 70 πακέτα καπνού βάρους 2,6 κιλών. Ακόμη συνελήφθη μια 55χρονη ημεδαπή για 44 φιάλες αλκοολούχων ποτών και ενας 37χρονος ημεδαπός για 30φιάλες ποτών

Τα λαθραία προϊόντα θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Επιπλέον κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα.

 

Τι τους οδηγεί στο λαθραίο ποτό

Είναι απλό, η ενδιάμεση φορολογία και ειδικά ο ειδικός φόρος στο αλκοόλ έχει χτυπήσει ταβάνι με αποτέλεσμα να μην μπορούν πια να σερβίρουν ποτά στα μπαρ μια και η τιμή είναι απαγορευτική ή η μερίδα είναι μίζερη.

Καταφεύγουν λοιπόν στο λαθραίο αλκοολούζο ποτό από γνωστές μάρκες ποτών που στη Βουλγαρία έχουν χαμηλότερη ενδιάμεση φορολογία και είναι έως και 40% φθηνότερα από ότι στην Ελλάδα.

Και δεν συζητούμε για μπόμπες ποτά ή για νταμιτζάνες που είναι και επικίνδυνα, αλλά για γνωστά ποτά του εμπορίου επώνυμα που τυγχάνει στην γειτονική χώρα να είναι φθηνότερα τόσο σε λιανική όσο και σε χονδρική πώληση!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑