Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 26th, 2017 | by fileto

0

Με τον αέρα του πρωθυπουργού ο Κυριάκος στην Καβάλα

Απλός και άνετος αλλά κυρίως τζέντλεμαν στα ραντεβού του βρέθηκε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στην Καβάλα, ο οποίος είχε ένα ασφυκτικό πρόγραμμα επαφών και επισκέψεων σε σχεδόν όλο τον νομό Καβάλας.

Ο ίδιος διανυκτέρευσε στην Καβάλα από το βράδυ της Τρίτης και στις 7 το πρωί βρέθηκε στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας όπου είχε συνάντηση με τους αλιείες και τους εμπόρους και σε ένα μικρό κοινό τόνισε για τις ανάγκες της επικοινωνίας την ανάγκη αλλαγής φορολογικής πολιτικής για να τονωθεί η οικονομία και να ανασάνει η παραγωγική Ελλάδα.

Απευθυνόμενος στους αλιείς, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Γνωρίζω πολύ καλά ότι αντιμετωπίζετε μια σειρά από προβλήματα. Θα ήθελα να σας δοθεί η ευκαιρία να μιλήσετε για τα προβλήματά σας. Θέλω να ξεκαθαρίσω, εξ αρχής, ότι δεν είμαι ειδικός στα ζητήματα της αλιείας. Έχω φροντίσει να ενημερωθώ από τους συνεργάτες μου. Και οι συνεργάτες μου είναι εδώ για να καταγράψουν τους δικούς σας προβληματισμούς, τις δικές σας απορίες, αλλά και τις δικές σας προτάσεις».

Αμέσως μετά βρέθηκε με ειδικό σκάφος στις εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου του Πρίνου όπου τον ξενάγησε ο Δημήτρης Γόντικας της Kavala Oil και της Energean Oil& Gas. Εκεί ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για το επενδυτικό και εξορυκτικό έργο της επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στην περιοχή τα τελευταία τριάντα χρόνια τηρώντας όλα τα διεθνή στάνταρντ για την προστασία του περιβάλλοντος και στηρίζοντας την εθνική οικονομία.

Ακολούθησε η επίσκεψή του στο νησί της Θάσου με επιτόπια επιθεώρηση στις καμένες εκτάσεις και συγκεκριμένα το ορεινό χωριό Καζαβίτι.

Εκεί  ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ που είχε υποδεχθεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Πρίνο και μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο τον ενημέρωσαν για τα έως στιγμής έργα αποκατάστασης που στο νησί μετά τις πυρκαγιές του περασμένου Σεπτεμβρίου που είχαν ως αποτέλεσμα να γίνει στάχτη ένα από τα πιο όμορφα πευκοδάση του νησιού στο Καζαβίτι.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη λύπη του και τόνισε: «Η κατάσταση δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Έναν χρόνο μετά τις πυρκαγιές πολύ λίγα έργα αποκατάστασης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος έχουν προχωρήσει, όχι προφανώς με ευθύνη του δήμου.

Μετά από κάθε δασική πυρκαγιά (πρέπει) να ολοκληρώνονται γρήγορα τα αντιπλημμυρικά και τα αντιδιαβρωτικά έργα. Εδώ έχουμε ένα πευκοδάσος, οπότε η αναγέννηση είναι φυσική. Για να έχουμε όμως φυσική αναγέννηση πρέπει να έχουμε χώμα, γι’ αυτό πρέπει να προχωρήσουν τα αντιδιαβρωτικά έργα, αλλά και να προστατευτούν οι οικισμοί από βιβλικά φαινόμενα».

Ακολούθησε το απόγευμα επίσκεψη στο Ερατεινό και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του θερμοκηπίου της Selecta όπου ενημερώθηκε από τους υπευθύνους της εταιρείας για το παραγόμενο έργο της μονάδας.

μητσοτάκης καβαλαmitsotakis-thassos-670x30020294355_245503215956926_9005138441199671447_n

Η συγκινητική επίσκεψη στα ΑμεΑ και η σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια

Συνεπής στο ραντεβού του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Διοικητήριο στις 6:30 χθες το απόγευμα και είχε συνάντηση με τον Μάκη Κρεμύδα και τα μέλη του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ στο γραφειάκι τους στο ισόγειο του κτηρίου.

Ο κ. Κρεμύδας του εξήγησε τα προβλήματα που βιώνουν από τα μέτρα της κυβέρνησης και τα ανέλυσε ενώ φανερά συγκινημένος και κρατώντας του το χέρι ο πρόεδρος της ΝΔ του είπε ότι γνωρίζει τα προβλήματα, έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα ΑμεΑ και τους είπε ότι η ΝΔ θα εξαγγείλει ένα σαφές και ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τα άτομα με τις ειδικές δεξιότητες όπως τους χαρακτήρισε!

Στην αίθουσα συσκέψεων της αντιπεριφέρειας ήταν όλοι μαζεμένοι από τον βουλευτή Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον περιφερειάρχη, τους αντιπεριφερειάρχες Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης, τους δημάρχους του νομού εκτός του Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, τους προέδρους των φορέων ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ, ΤΕΙ ΑΜ-Θ, Ιατρικός Σύλλογος, Φαρμακευτικός, ΕΑΣ Καβάλας, τον πρόεδρο των κτηνοτρόφων Νίκο Δημόπουλο, πρώην υπουργούς όπως ο Γιώργος Καλαντζής ο οποίος διακριτικά κάθισε στην δεύτερη σειρά,  πρώην βουλευτές της ΝΔ κ.α.

Εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε προσεκτικά τα προβλήματα της περιοχής μας και σημείωνε τα πάντα τόσο ο ίδιος όσο και ο στενός του συνεργάτης Μακάριος Λαζαρίδης!

 

Η συνάντηση με τους εργαζόμενους των Λιπασμάτων ήταν θετική

Με πρόσκληση του ίδιου του αρχηγού της ΝΔ εκπρόσωποι των εργαζομένων στις εταιρείες που δραστηριοπούνται στο εργοστάσιο Λιπασμάτων με επικεφαλής τον Γιώργο Θεοφυλακτίδη σε μια αίθουσα της αντιπεριφέρειας Καβάλας είχαν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του, όπου του είπαν ότι θέλουν το εργοστάσιο να παραμείνει ανοιχτό μια και είναι η μοναδική εναπομείνασα λιπασμοτοβιομηχανία της χώρας, και ότι ζητούν την συμπαράστασή του να συνεχίσει την λειτουργία του με όλα τα στάνταρ ασφάλειας και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

 

Η συνάντηση με τους απολυμένους της ELFE

Αργά το βραδάκι έγινε τελικά η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους απολυμένους των Λιπασμάτων στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας, παρουσία του προέδρου του Μάκη Μακρογιάννη όπου του ανέφεραν τηνγνωστή ρητορική τους χωρίς να εισπράξουν κάτι χειροπιαστό μια και ο ίδιος είπε ότι ήθελε να ακούσει τις απόψεις τους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑