Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 30th, 2017 | by fileto

0

Διαμαρτυρία βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας προς την δήμαρχο

Η ενόχληση των τριών κυβερνητικών βουλευτών της Καβάλας ξεκίνησε από την πολύ προσεκτική τους κοινή ανακοίνωση για τον θάνατο του μακαριστού Προκοπίου η οποία ήταν ολιγόλογη και τυπική.

Σε αυτή ανέφεραν ότι: «Η είδηση της αιφνίδιας αποδημίας του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Προκοπίου, γέμισε με οδύνη το χριστεπώνυμο πλήθος. Η πνευματική ποιμαντορία τεσσάρων και πλέον δεκαετιών διακόπτεται με τον αδόκητο θάνατό του.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του καθώς και στην Εκκλησία μας που στερείται τον τοπικό ποιμενάρχη της».

Ακολούθησε ο πραγματικός λόγος της ενόχλησής τους και αποτυπώθηκε σε μια ανακοίνωση με την οποία εγκαλούν την στάση της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα για το γεγονός ότι δεν τους ενημέρωσε για την συνεδρίαση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου του Σαββάτου.

Η ανακοίνωση – διαμαρτυρία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας έχει τίτλο: «Είθισται η απώλεια να ενώνει» και ακολουθεί το κείμενο που αναφέρει τα εξής: «Όμως ούτε αυτή η στοιχειώδης παραδοχή δεν τηρήθηκε από τη Δήμαρχο Καβάλας, κ. Τσανάκα, καθώς, για μια ακόμη φορά, αθέτησε την ανθρώπινη και θεσμική υποχρέωσή της να μας ενημερώσει και βεβαίως να μας καλέσει στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που συγκάλεσε το Σάββατο 29 Ιουλίου εξαιτίας του αιφνίδιου θανάτου του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

Οι “προφάσεις εν αμαρτίαις”, περί αυτόκλητης παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του βουλευτή της Ν. Δημοκρατίας και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, μόνο θυμηδία, αντί της δικαιολογημένης οργής, μας προκαλεί.

Είναι καιρός να αντιληφθεί η κ. Δήμαρχος και το τοπικό νεοδημοκρατικό διευθυντήριο ότι η Περιφερειακή Ενότητα της Καβάλας δεν αποτελεί μονοεδρική περιφέρεια.

Η λογική του «αν η πραγματικότητα δεν μας εξυπηρετεί, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα» αποδεικνύει πολιτικό και κοινωνικό αυτισμό.

Ευχόμαστε ταχεία ίαση.

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας (Εμμανουηλίδης Δημήτρης, Μορφίδης Κωνσταντίνος, Παπαφιλίππου Γιώργος)

 

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑