Αθλητικά

Published on July 30th, 2017 | by fileto

0

26 χρόνια διεθνείς σκακιστικοί αγώνες στην Καβάλα

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι για 26η χρονιά και μέχρι τις 4 Αυγούστου διεξάγονται στην Καβάλα οι αγώνες του 26ου ΟΠΕΝ Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά με 297 συμμετοχές από 25 χώρες.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες συγκαταλέγονται 10 γκραν-μετρ, 13 ιντερνάσιοναλ-μετρ και συνολικά 42 τιτλούχοι σκακιστές και σκακίστριες, που διατηρούν το Τουρνουά της Καβάλας σε υψηλό επίπεδο ποιότητας και δυναμικότητας ανάμεσα όχι μόνο στα ελληνικά τουρνουά αλλά και σε πολλά ευρωπαϊκά τουρνουά.

Οι κορυφαίοι γκραν-μετρ που συμμετέχουν είναι oι Ουκρανοί Olexandr Bortnyk και Vitaliy Bernadskiy, ο Λευκορώσος Kirill Stupak, ο Μολδαβός Dmitry Svetushkin, οι Ρώσοι Alexander Moskalenko και Vladimir Dobrov,  ο Βόσνιος Denis Kadric, ο Ούγγρος Tamas Fodor,  η Elina Danielian από την Αρμενία  και οι Έλληνες Γιάννης Νικολαίδης και Θάνος Μαστροβασίλης.

Πέρα όμως από το αγωνιστικό του ενδιαφέρον, όπως αναφέρει ο Βασίλης Θεοδωρίδης, ψυχή του τουρνουά και του σκάκι στην Καβάλα, το Όπεν Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά είναι η διοργάνωση με την μεγαλύτερη προσφορά στην οικονομία και τον τουρισμό της Καβάλας από οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση εξασφαλίζοντας περισσότερες από 3.000 διανυκτερεύσεις.

Επίσης συμβάλει τα μέγιστα στην τουριστική προβολή της Καβάλας και μέσω του διαδικτύου αφού οι 20 πρώτες παρτίδες των κορυφαίων σκακιστών μεταδίδονται ζωντανά στην διεύθυνση www.chesskavala.gr/open. σε όλο τον κόσμο.

Οι αγώνες διεξάγονται στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου Καβάλας καθημερινά, με ώρα έναρξης 4 μ.μ. Η τελετή λήξης με την απονομή των επάθλων θα γίνει την Παρασκευή 4 Αυγούστου στις 3.30 μ.μ. Τα χρηματικά έπαθλα των νικητών είναι συνολικής αξίας 7.500 ευρώ με τον πρώτο νικητή να λαμβάνει 2.000 ευρώ.

Εκτός από τον Σκακιστικό Όμιλο και την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης το Τουρνουά στηρίζουν οικονομικά και οργανωτικά η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ο Δήμος Καβάλας με την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑