Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 31st, 2017 | by fileto

0

Τρία ΤΟΜΥ στην Αλεξανδρούπολη

Την έναρξη λειτουργίας των Τοπικών Μονάδων Α’θμιας Υγείας (ΤΟΜΥ) ανακοίνωσαν από κοινού τα υπουργεία Υγείας και Οικονομίας.

Οι λεγόμενες ΤΟΜΥ είναι μικρά αλλά καλά οργανωμένα ιατρεία που θα λειτουργούν μέσα στον αστικό ιστό των πόλεων και συγκεκριμένα για την Αλεξανδρούπολη έχουν επιλεγεί τρία σημεία: Το κέντρο Νεότητας απέναντι από το στάδιο Φώτης Κοσμάς, το Β ΚΑΠΗ στην περιοχή του Πολυκοινωνικού και το παλιό Δημαρχείο στο κέντρο της πόλης.

Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν 239 ΤΟΜΥ σε όλη την Ελλάδα και αυτή η μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) δίνει έμφαση στην πρόληψη, στην αγωγή και την προαγωγή της υγείας του πληθυσμού. Οι ΤΟΜΥ, που προβλέπεται βάσει του σχεδιασμού να τριπλασιαστούν τα επόμενα χρόνια, θα στελεχωθούν από περίπου 3.000 οικογενειακούς γιατρούς (γενικοί γιατροί, παθολόγοι, παιδίατροι) καθώς και από άλλους επαγγελματίες υγείας (νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες υγείας). Η δαπάνη για τη λειτουργία των νέων δομών θα ξεπεράσει συνολικά τα 300 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από το νέο ΕΣΠΑ και από εθνικούς πόρους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑