Άποψη - Γνώμη

Published on August 1st, 2017 | by fileto

0

Restart με βαρίδια δεν γίνεται Αλέξη μου!

Τα έχει χαμένα ο Αλέξης Τσίπρας και αυτό φάνηκε στην εμφάνισή του στον Άλφα και τον Αντώνη Σρόιντερ.

Ο στενός του πυρήνας ο οποίος νοιώθει ότι ο βρόγχος σφίγγει ολοένα γύρω τους και έχοντας στα χέρια τους τις αναλύσεις των δημοσκόπων, δεν τολμούν να πάνε ούτε διακοπές, μήπως και τα γεγονότα γίνουν αιτία να γυρίσουν πίσω στο Μαξίμου με τις σαγιονάρες.

Ψάχνουν να βρουν σενάρια τέτοια που να τους δώσουν αέρα ώστε να βγάλουν έστω τον Χειμώνα, μια και ότι κάνουν πέφτει στο κενό!

Η εμφάνιση του πρωθυπουργού στην Λαμία και τα αστειάκια με τον Μπακογιάννη, αλλά και το αμιγώς Συριζαίικο κοινό που προφανώς μέρος αυτού μετακινήθηκε από την Αθήνα (φαινόταν στα βαριεστημένα πρόσωπά τους) ήταν μια ξεκάθαρη εικόνα ενός …ξοφλημένου πολιτικά που δεν έχει να πει κάτι που να εξιτάρει το κοινό!

Κι επειδή τα πράγματα δεν πάνε καλά και στην συγκυβέρνηση με τον Καμμένο, η μικρή ομάδα του Μαξίμου έχοντας μπροστά της μια Έκθεση Θεσσαλονίκης που δεν ξέρει αν θα την αξιοποιήσει μια και δεν έχει τίποτε να πει, κάνει δεύτερες σκέψεις.

Οι δεύτερες σκέψεις οδηγούν σε μια λεξη: «επανεκκίνηση» ή κατά το αγγλικό λεξικό Restart!

Δηλαδή βάζοντας με λίγα λόγια μια μυτιά μπλάνκο στα όσα έχουν γίνει με Βαρουφάκη, με ξεζούμισμα του κόσμου, με αναβλητικότητα σε όλα τα επίπεδα, με χατηράκια και αβάντες στον κομματικό στρατό, να προσπαθήσει να περάσει στον κόσμο την εντύπωση ότι από δω και πέρα θα υπάρξει ένας άλλος Σύριζα.

Πως θα γίνει αυτό με έναν ανασχηματισμό ο οποίος θα ξεπαστρέψει όσα πρόσωπα είναι αυτά που κάνουν ζημιά στην εικόνα της κυβέρνησης.

Όσοι λένε κοτσάνες, αστειάκια, χαζομαρούλες, πράγματα εκτός κομματικής γραμμής και λοιπά, ξου, δρόμο!

Και μετά αναρωτιούνται ποιους θα βάλουμε;

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα γιατί αν βγάλεις τους μπαρουτοκαπνισμένους και αυτούς που έχουν φάει και μια οκά μπινελίκι, ποιόν να βάλεις, τον άκαπνο;

Φυσικά στο Μαξίμου σκέφτονται ότι για να ολοκληρώσουν την θητεία τους μέχρι το 2019, θα πρέπει να αντέξουν και για να αντέξουν θα πρέπει να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα. Και όλα αυτά με σκέψεις για παράλληλες κάλπες με την ημερομηνία των εθνικών εκλογών και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αυτές τις σκέψεις τις είπε αποσπασματικά από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός και προανήγγειλε παράλληλα μια σφοδρή σύγκρουση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προετοιμάζοντας τα στελέχη του για μία περίοδο «ανειρήνευτη» όπως είπε, με τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ να αντιπαρατίθενται σε όλα τα επίπεδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος σε κυβερνητικά και κομματικά στελέχη είπε ότι «ίσως να μην κάνουμε και διακοπές φέτος» ζητώντας εγρήγορση από όλους για να αποκρουστούν οι επιθέσεις που θα δεχθεί η κυβέρνηση. Και όχι μόνο. Στην πράξη περιέγραψε τους βασικούς άξονες των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης «μέσα από έναν αναστοχασμό» αντιπαραβάλλοντας το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ με το αντίπαλο πολιτικό σχέδιο της «νεοφιλελεύθερης ελίτ και του πλούτου» που υπηρετεί η Νέα Δημοκρατία.

Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι έχει αρκετό χρόνο για να αναστρέψει το κλίμα που έχει διαμορφωθεί σήμερα στην κοινωνία υπέρ της κυβέρνησής του. Εκτιμά ότι εάν όλα συνεχιστούν ομαλά στον τομέα της οικονομίας η χώρα θα έχει την δυνατότητα να βγει από την επιτροπεία και τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018. Γι’ αυτό άλλωστε συνέστησε στα στελέχη του να μην πανηγυρίζουν και να μην χαίρονται, αλλά να επιταχύνουν για να επιτευχθεί ο στόχος.

Το επόμενο διάστημα λοιπόν η κυβέρνηση ενεργοποιεί κυβερνητικά στελέχη και κομματικούς με στόχο την επαναπροσέγγιση της κοινωνίας.

Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να επαναπροσεγγίσει τα μεσαία στρώματα που έχουν πληγεί από την υπερφορολόγηση και να κρατήσει κοντά του τα πιο αδύναμα στρώματα στα οποία ούτως ή άλλως ρίχνει σήμερα όλο του το βάρος.

Η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η δωρεάν πρόσβαση στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα για 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους και η πρόσβαση των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις, αλλά με λιγότερα απαιτούμενα δίδακτρα για φροντιστήρια είναι μερικά από τα «όπλα» που θα αξιοποιήσει η κυβέρνηση για να κερδίσει ένα κομμάτι ψηφοφόρων που αυτήν την στιγμή τηρούν στάση αναμονής δείχνοντας ότι διστάζουν να μετακινηθούν προς την Νέα Δημοκρατία.

Και φυσικά η κυβέρνηση ετοιμάζεται να σηκώσει ξανά το λάβαρο κατά της διαπλοκής  στο αμαρτωλό τρίγωνο όπως το προσδιόρισε ο Αλέξης Τσίπρας που συγκροτούν πολιτικές δυνάμεις, τράπεζες και Μέσα Ενημέρωσης.

Η κυβέρνηση υποδέχτηκε μεν με ικανοποίηση την πρόταση τουΕΣΡ να είναι η τιμή εκκίνησης για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας τα 35 εκατομμύρια ευρώ και λίγο αργότερα να υπογράφηκε και η σχετική ΚΥΑ από τους υπουργούς Νίκο Παππά και Γιώργο Χουλιαράκη, αλλά…

Οι καναλάρχες ήδη έχουν βρεθεί και έχουν συζητήσει μεταξύ τους, ειδικά αυτοί που δεν χωνεύουν τον Τσίπρα και τον Σύριζα και ειδικά τον Παππά, άσχετα αν κάνουν μαζί του κολεγιά και συμφώνησαν σε ένα σχέδιο δράσης που δεν είναι εκτός των σχεδιασμών της κυβέρνησης με τις τηλεοπτικές άδειες!

Να δείτε στο τέλος ότι όπως ο βασικός μέτοχος έφαγε τον Κώστα Καραμανλή, οι άδειες και οι ακροβατισμοί Παππά θα φάνε και τον Αλέξη σαν …μαρίδα του Φαλήρου!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑