Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 3rd, 2017 | by fileto

0

Πυρκαγιά στο Χαλκερό Καβάλας

Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Ν. Καρβάλη, Καβάλας. Επιχειρούν 26 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, 11 πεζοπόρο,1 Α/Φ CL & 2 Α/Φ PZL.

Η θερμοκρασία στο ζενίθ χθες το μεσημέρι 1 η ώρα όταν ξέσπασε φωτιά σε χώρο με ξερόχορτα πίσω από το παλιό εργοστάσιο του Πεντζετάκη στον χώρο του παλιού λατομείου απέναντι από τα Λιπάσματα.

Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα μια και η περιοχή είναι γεμάτη με ξερόχορτα και χαμηλή βλάστηση η οποία συμπεριφέρεται σαν δαδί σε μια τέτοια χρονική περίοδο με τις υπάρχουσες καιρικές συνθήκες που ευνοούν την επέκταση πυρκαγιών.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας που έσπευσε στην περιοχή και ευτυχώς περιόρισε την επέκτασή της, η οποία παρουσίασε αναζωπυρώσεις.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκε ζημιά σε πάνω από 12 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και ευτυχώς δεν επεκτάθηκε σε παρακείμενα συνεργεία αυτοκινήτων και άλλα εργαστήρια που έχουν εύφλεκτα υλικά και θα μπορούσε η περιοχή να είχε μετατραπεί σε μια απίστευτη πύρινη κόλαση!

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς πήραν μέρος 11 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσία Καβάλας με ισχυρή δύναμη 26 ανδρών, ένα καναντέρ και δύο πεντζετέλ, ενώ στην περιοχή παραμένουν οχήματα και άνδρες φοβούμενοι τυχόν αναζωπυρώσεις λόγω των ριπών του αέρα που πνέουν κατά περιόδους στην περιοχή.

 

Ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας

Λίγη ώρα πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά στο Χαλκερό ο δήμος Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία προειδοποιούσε ότι: «Λόγω αυξημένων θερμοκρασιών, ξηρασίας και ανέμων, εφιστάται η προσοχή των δημοτών για αποφυγή υπαίθριων εργασιών που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά, λήψη προληπτικών μέτρων, καθώς και άμεση ενημέρωση των αρμοδίων αρχών σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Τηλέφωνα Πυροσβεστικής Υπηρεσίας 2510 244444 και 199».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑