Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 7th, 2017 | by fileto

0

Φορολογικές παραβάσεις σε επιχείρηση του Εβρου

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποίησαν το τριήμερο 4-6 Αυγούστου 2017, στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα σε περιοχές της Κορινθίας, Μεσσηνίας και Αργολίδας.

Ελέγχθηκαν συνολικά (21) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση (31) αποδείξεων, να απασχολούνται (9) εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και (33) εργαζόμενοι εκτός δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκε:

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος πραγματοποιήθηκε έλεγχος:

  • σε ημεδαπή μη επιτηδευματία στην περιοχή του Έβρου, όπου, για την περίοδο 16 Μαρτίου 2016 έως 19 Απριλίου 2017, διαπιστώθηκε η μη έκδοση των προβλεπόμενων παραστατικών για (10) περιπτώσεις συναλλαγών και η μη δήλωση έναρξης εργασιών και
  • σε εταιρία στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκε η έκδοση πλαστού τιμολογίου και εικονικής απόδειξης, ως προς το πρόσωπο, για τα οποία υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του εκπροσώπου της εταιρίας και ενημερώθηκε η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις, θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.ΕΠ.Ε., Ι.Κ.Α. και Δ.Ο.Υ.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑