Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 7th, 2017 | by fileto

0

Κτηνοτρόφος είδε την φωτιά στη Θάσο

Μνήμες που δεν σβήνουν από την περσινή πυρκαγιά αλλά και από παλαιότερες ξύπνησαν στο άκουσμα ότι η Θάσος έχει εστία φωτιάς.

Η άμεση αντίδραση στον εντοπισμό της εστίας την οποία είδε κτηνοτρόφος της περιοχής και ειδοποίησε τις αρχές είχε αποτέλεσμα να σβήσει η πυρκαγιά που προκλήθηκε χθες τα ξημερώματα στο νησί της Θάσου, στην περιοχή Κάτω Πλατάνι. στις 05:45 το πρωί.

Στη φωτιά, η οποία όπως προαναφέραμε εντοπίστηκε από κτηνοτρόφο, ρίχτηκαν αμέσως για την κατάσβεσή της 11 οχήματα με 31 πυροσβέστες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θάσου, ενώ ζητήθηκε ενίσχυση και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χρυσούπολης, καθώς και 17 άτομα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος επιχειρούσαν ένα αεροσκάφος τύπου Petzetel και ένα Canadair.

Η αντίδραση ήταν άμεση και γιαυτό ο δήμαρχος της Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την επέμβαση και τα μέσα που διατέθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Όπως ανέφερε ο ίδιος: «Η επέμβαση ήταν άμεση και από εδάφους και από αέρος».

Κατά την διάρκεια της πυρόσβεσης ανέφερε ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και η η φωτιά κατάκαυσε δασική έκταση στην καρδιά του νησιού, κοντά στο καταφύγιο, ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εννοούσαν για τον έλεγχο της φωτιάς.

Είναι ένα μέτωπο, μία εστία, δεν ανησυχούμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηεμμανουήλ και σχολίασε, χωρίς να μπορεί ακόμη να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο για τα ακριβή αίτια της φωτιάς, ότι «μάλλον πρόκειται για επιπόλαιη πράξη, γιατί η άπνοια δεν ευνοεί εμπρησμούς».

Πάντως τα χειρότερα αποφεύχθηκαν από την φωτιά που ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στο Υψάριο όρος (και συγκεκριμένα στην περιοχή Κάτω Πλατάνι, μεταξύ των Μαριών και των Λιμεναρίων).

Επίγειες δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή και επιτηρούν για τυχόν αναζωπυρώσεις όπως θα κάνουν και τα επόμενα 24ωρα!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑