Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 8th, 2017 | by fileto

0

Πρόστιμο σε καντίνα πλοίου Κεραμωτής –Θάσου

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ διαπίστωσαν συμμόρφωση με τις ταμειακές μηχανές, αλλά βρήκαν επτά ανασφάλιστους υπαλλήλους

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) «χτυπάνε πάντα δυο φορές» αλλά, όπως φαίνεται, ούτε οι έλεγχοι και τα πρόστιμα αρκούν για να σταματήσουν οι παρατυπίες και οι παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για παράδειγμα:

Διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν κοβόταν καμία απόδειξη στην καντίνα στο πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Κεραμωτή – Θάσος και επιβλήθηκε πρόστιμο, καθώς δεν μπορεί, βάσει του νόμου, να μπει «λουκέτο». 

Λουκέτα για 2 ημέρες επέβαλαν επίσης οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ και σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας φαστ-φουντ (λειτουργούσε ως franchise) στο Ηράκλειο στην Κρήτη, σε πολύ γνωστό σουβλατζίδικο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε beach bar  στο Εράσμιο στην Ξάνθη, αλλά και σε καφέ- μπαρ στην Αχλαδερή στο Αλιβέρι της Εύβοιας.

Στη Σάμο ιδιοκτήτρια εστιατορίου αντέδρασε επειδή κλιμάκιο της ΑΑΔΕ, παρουσία αστυνομικών, επέβαλε λουκέτο 48 ωρών για αποδείξεις που δεν έκοβε. Η ιδιοκτήτρια έσκισε το αυτοκόλλητο στην είσοδο αρνούμενη να δεχθεί το «λουκέτο». Η «καμπάνα» για την συμπεριφορά της αυτή ήταν να οδηγηθεί στο αυτόφωρο και το κατάστημα να κλείσει για 12 ημέρες!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑