Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 9th, 2017 | by fileto

0

Παρανάλωμα του πυρός η «Θεοδώρα» της Σαμοθράκης

Στις φλόγες τυλίχτηκε, στις 04:15 χθες, η «Θεοδώρα», το μοναδικό περιηγητικό σκάφος στο νησί της Σαμοθράκης, το οποίο ήταν ελλιμενισμένο στο λιμανάκι των Θέρμων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πύραρχος Λεωνίδας Καραγκούνης, προϊστάμενος του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η παρέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση, καθώς τη στιγμή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς, πυροσβεστικό όχημα διέρχονταν του σημείου, καθ’ οδόν προς περιστατικό άντλησης υδάτων.

Δυστυχώς η ένταση της φωτιάς, που εκδηλώθηκε, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία με πιθανότερο το ενδεχόμενο ατυχήματος, κατέστρεψε ολοσχερώς το ξύλινο σκαρί, μήκους περίπου 18 μέτρων, που επί σειρά ετών έκανε τον γύρο του νησιού, ενώ ο ιδιοκτήτης του υπέστη ελαφρά εγκαύματα σε χέρια και πρόσωπο στην προσπάθεια κατάσβεσης και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης. Η ζημιά εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ.

Τα τρία πυροσβεστικά οχήματα και ένα βοηθητικό που επιχείρησαν, έσβησαν την πυρκαγιά στις 06:45 τα ξημερώματα, ενώ στη διάρκεια της κατάσβεσης οι φλόγες έκαψαν το καραβόσκοινο με το οποίο ήταν δεμένο το σκάφος, που ήδη είχε αρχίσει να παίρνει κλίση και χάρη στους χειρισμούς των πυροσβεστικών υπαλλήλων κρατήθηκε και δέθηκε εκ νέου στο λιμάνι.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑