Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 10th, 2017 | by fileto

0

Απαράδεκτη η στάση της Δημάρχου στα αιτήματα των διευθυντών

Η Δήμαρχος και τα αρμόδια στελέχη της διοίκησης είχαν δεσμευτεί ότι φέτος το καλοκαίρι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες, ώστε τα σχολεία να παραδοθούν τον Σεπτέμβριο σε εκπαιδευτικούς και μαθητές χωρίς προβλήματα, και ότι δεν θα υπάρχουν οι καθυστερήσεις που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια.

 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, η δημοτική μας παράταξη έθεσε ερώτημα για το πώς εξελίσσονται οι τεχνικές εργασίες στα κτίρια δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

 

Αντί για μία φυσιολογική απάντηση, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κύριος Τουλκίδης μάς έδειξε γελώντας τον φάκελο με τα αιτήματα και η Δήμαρχος με ειρωνικό ύφος μάς απάντησε: «Πάρτε σας παρακαλώ τα αιτήματα των σχολείων, για να δείτε τι ζητούν οι διευθυντές! Με μηδέν επιχορήγηση ακόμη, έτσι; Δείτε τι ζητούν οι διευθυντές, πάρτε τον τόμο να τον διαβάζετε κάθε βράδυ, για να κοιμάστε πιο εύκολα μετά!».

 

ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ: ΜΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ.

 

Προφανώς η Δήμαρχος Καβάλας δεν γνωρίζει ότι οι διευθυντές των σχολείων είναι υποχρεωμένοι από τα υπηρεσιακά καθήκοντά τους να καταγράψουν και να αναφέρουν και το πιο μικρό τεχνικό πρόβλημα τόσο προς τον Δήμο όσο και  προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Και προφανώς η Δήμαρχος Καβάλας δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτή η διαδικασία δεν είναι πάρεργο, αλλά είναι η προϋπόθεση για να έχουνε τα παιδιά στα σχολεία αξιοπρεπείς συνθήκες μάθησης.

 

Αναρωτιόμαστε όμως: η Δήμαρχος και οι αρμόδιοι συνεργάτες της δεν μπαίνουν στον κόπο να αξιολογήσουν τα τεχνικά προβλήματα που αναφέρονται από τους διευθυντές και να εκτιμήσουν ποια είναι πιο επείγοντα και ποια όχι; Δεν μπορούν να εκτιμήσουν με βάση τον διαθέσιμο προϋπολογισμό τι μπορούν να κάνουν;

Προτείνουμε στη Δήμαρχο και στους συνεργάτες της ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ:

 

– να βάλουν προτεραιότητες, να κάνουν έναν καλό προγραμματισμό και να αρχίσουν να λύνουν ένα – ένα τα προβλήματα. Είμαστε 20 μέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και δεν γνωρίζουμε αν έχουν γίνει εργασίες.

– να σταματήσουν να διαθέτουν τακτικό και έκτακτο προσωπικό του Δήμου στην προετοιμασία “πανηγυριών” και να ασχοληθούν με τις πιο σοβαρές ανάγκες των δημοτών.

– να περικόψουν τους υπερβολικούς προϋπολογισμούς που διαθέτουν για τέτοια “πανηγύρια” και να διαθέσουν επιπλέον πόρους για τα σχολεία.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑