Εκδηλώσεις

Published on August 10th, 2017 | by fileto

0

3ο Φεστιβάλ «Via Egnatia»

Όπως αναφέρεται και στο σχετικό πρόγραμμα της περιφέρειας σκοπός του 3ου  Φεστιβάλ «Via Egnatia» που θα διεξαχθεί στην Καβάλα από 13 Αυγούστου μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου, σκοπός του είναι η δημιουργία ερεθισμάτων πολιτισμού με κριτήριο πάντα την ποιότητα και αρωγούς τους ενεργούς πολίτες-συλλόγους της Περιφέρειας.

Οι εκδηλώσεις της Καβάλας θα κοστίσουν 20.000 ευρώ, σύμφωνα με την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ανάπτυξης της Περιφέρειας.

 Η υλοποίηση του σκοπού της δύναται κυρίως μέσα από τη διοργάνωση και διεξαγωγή πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, ψυχαγωγικών, κοινωνικών δράσεων και εκδηλώσεων καθώς και τη δημιουργία δομών προς ενίσχυση της όλης προσπάθειας.

Στόχος είναι η ανάδειξη της αρχαιολογικής, θρησκευτικής, πολιτιστικής κληρονομιάς και των περιοχών ιδιαίτερης οικολογικής σημασίας που λειτουργεί ως μέσο περιφερειακής ανάπτυξης και αποσκοπεί στην τόνωση της οικονομικής, πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, καθώς και στην ενίσχυση της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής της τοπικής κοινωνίας.

Προγραμματίζονται μουσικές συναυλίες, χορωδιακές εκδηλώσεις, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, παραδοσιακοί χοροί και μουσική, φωτογραφική και χαρτογραφική παρουσίαση αξιόλογων σημείων του πολιτισμού και του περιβάλλοντος της περιοχής, με επίκεντρο την Αρχαία Εγνατία Οδό και πλήθος άλλων εκδηλώσεων, που σημαίνει ότι θα πραγματοποιηθούν δράσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με τη συμμετοχή πολιτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και από άλλες περιοχές του ελλαδικού χώρου.

 

Το Καβαλιώτικο πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Κυριακή 13 Αυγούστου

Παλιό λιμάνι Λιμναρίων

Ώρα 21:00

Μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα Fortissimo

Παρασκευή 18 Αυγούστου

Πάρκο Φαλήρου Καβάλα

Ώρα 21:00

Μουσικοχορευτική παράσταση Ξενιτεμένο μου πουλί με το μουσικό σχήμα του Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ

Κυριακή 20 Αυγούστου

Λαογραφικό Χωριό Ακόντισμα Νέας Καρβάλης

Ώρα 21:00

Μουσικοχορευτική εκδήλωση από τη Στέγη Πολιτισμού και το Ίδρυμα Καπαδοκικών Μελέτων

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου-Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου

Καλογερικό Λιμένα Θάσου

Ώρες έκθεσης: 18:00-21:00

Διακρατική έκθεση φωτογραφίας Ελλάδας-Ρωσίας


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑