Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 6th, 2017 | by fileto

0

Φτιάχνει νέο νοσοκομείο στην Κομοτηνή το Ίδρυμα Νιάρχος

Την ανέγερση και τον εξοπλισμό Νοσοκομείου Παίδων στη Θεσσαλονίκη και νέου νοσοκομείου στην Κομοτηνή, αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπως γνωστοποίησε σήμερα.
Μάλιστα, το έργο αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του την ημέρα των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ.
Η αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός νοσοκομείου αποκλειστικά για τις ανάγκες των παιδιών που θα εξυπηρετεί τη Βόρεια Ελλάδα ήταν ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας αλλά και των φορέων τα τελευταία χρόνια.
Το όραμα των ανθρώπων που είναι στις διοικητικές θέσεις της υγείας είναι το νοσοκομείο αυτό να καλύπτει όλες τις ανάγκες των παιδιών και να συγκεντρωθούν σε αυτό όλα τα τμήματα που έχουν σχέση με παιδιά, όπως παιδικό ογκολογικό και παιδικό χειρουργικό.
Έως τώρα η πραγμάτωση αυτού του οράματος σταματούσε στην έλλειψη πόρων, ωστόσο το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έρχεται να άρει το εμπόδιο αυτό.
Το παιδιατρικό στη Θεσσαλονίκη είναι μόνο ένα από τα έργα που θα υποστηρίξει οικονομικά το Ίδρυμα στον τομέα της υγείας.
Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος και σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, το ΙΣΝ ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να προχωρήσει σε σημαντικές δωρεές στον τομέα της Υγείας, στην Ελλάδα, αρχικού προϋπολογισμού που αναμένεται να υπερβεί τα €200 εκατομμύρια.
Σε συνέχεια συζητήσεων μεταξύ των δύο μερών, το υπουργείο Υγείας υπέδειξε στο ΙΣΝ τις μεγαλύτερες, κατά προτεραιότητα, ανάγκες στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα και το ΙΣΝ προτίθεται να αναλάβει να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου τα έργα.
Οι νέες δωρεές περιλαμβάνουν καταρχήν τέσσερις μεγάλες παρεμβάσεις, σε όλη την επικράτεια. Ωστόσο, οι κυρίως δράσεις που αναφέρονται παρακάτω αναμένεται να πλαισιωθούν από επιπλέον έργα αναβάθμισης υφιστάμενων ξενοδοχειακών υποδομών σε νοσοκομεία της χώρας και προμήθειας νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και από δράσεις υποστήριξης της εκπαίδευσης, πάντοτε στον τομέα της Υγείας, κατόπιν περαιτέρω συνεννόησης με το αρμόδιο Υπουργείο.
Ένα από τα μεγάλα έργα θα είναι και η ανέγερση και εξοπλισμό νέου κτιρίου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής
Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα νοσοκομεία της χώρας, με εξίσου παλαιές εγκαταστάσεις.
Η ανέγερση Γενικού Νοσοκομείου στην Κομοτηνή είναι έργο εθνικής σημασίας από μόνο του.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑